Rolul parcometrelor in smart city

Parcometrele sunt terminale multifunctionale modulare, care accepta toate modalitatile de plata, pot fi alimentate cu energie solara si pot fi folosite ca automate de plata

Centrele urbane sunt intr-o continua dezvoltare, iar tehnologia trebuie sa stimuleze si sa sustina acest progres astfel incat locuitorii sa beneficieze de aplicatii si echipamente care sa raspunda nevoii de mobilitate.

Sistemele de parcare au un rol important in fluidizarea traficului, reducerea emisiilor de carbon, generarea de profit suplimentar si  in stimularea dezvoltarii economice a zonelor comerciale.

Parcometrele reprezinta echipamente de baza atat pentru parcarile off-street, dar mai ales pentru cele on-street.

Acestea functioneaza datorita alimentarii cu energie solara si au senzori integrati care masoara nivelul de poluare si zgomot din zonele in care sunt instalate. Costul parcometrelor alimentate de energie solara este unul ridicat, insa acesta este amortizat pe termen lung, deoarece terminalele au un cost redus de operare. In plus, acestea pot fi instalate si in zone in care exista un nivel scazut de luminozitate sau in spatii cu multa zapada si temperaturi extrem de scazute.  Functionalitatea de monitorizare si masurare a nivelului de poluare, atat atmosferica, cat si fonica, ofera informatii pretioase care pot contribui indirect la imbunatirea calitatii vietii. De asemenea, aceasta caracteristica permite initierea unor actiuni in cazul in care senzorii indica depasirea unor praguri care pun in pericol sanatatea locuitorilor.

O alta caracteristica ce demonstreaza varietatea utilizarii parcometrelor este integrarea cu statiile de incarcare pentru masinile electrice. In trei orase din Franta (Besançon, Aix les Bains si Hyères) parcometrele Parkeon sunt folosite pentru a realiza plata.

Parcometrele sunt utilizate si pentru informare turistica, dar pot si si un punct de unde se pot cumpara bilete pentru diverse obiective si servicii. Acestea se integreaza cu aplicatiile de mobilitate.

fast🅿️ark ofera o gama completa de parcometre pentru amenajarea si dotarea parcarilor on-street. Am ales sa reprezentam in Romania corporatia globala Flowbird  , liderul mondial al industriei de sisteme de plata a parcarii on-street, provenit din asocierea companiilor Parkeon (Franta) si Cale (Suedia). In acelasi timp, Flowbird joaca un rol important in domeniul mobilitatii urbane, prin solutiile inovatoare oferite in managementul parcarilor, ticketing pentru transportul in comun.
Flowbird are instalate peste 200.000 de parcometre in 4.000 de orase din intreaga lume. 80% din capitalele europene au ales sa instaleze parcometrele Flowbird.

Echipamente

Flowbird Strada PAL   Terminal multiservices pentru parcare on-street si off-street
Brosura
Specificatii tehnice

Flowbird Strada Evolution   Terminal pentru parcarea on-street
Brosura
Specificatii tehnice
Prezentare video

Flowbird Street Smart   Terminal pentru parcare on-street si informare turistica
Specificatii tehnice

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Doresti mai multe informatii despre parcometrele Flowbird?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română