Premiul “Cel mai bun sistem de Smart Parking”

Premiul “Cel mai bun sistem de Smart Parking”

Echipa fast🅿️ark a castigat Premiul pentru Cel mai bun sistem de smart parking la gala SCIA 7 Smart City Industry Awards, pentru proiectul Smart City Iasi!

Acest premiu reprezinta o recunoastere a eforturilor depuse de echipa fastPark si de partenerii nostri, de integrare continua a celor mai moderne tehnologii in Ecosistemul fast🅿️ark!

Proiectul Smart City Iasi stabileste noi standarde de “best practice”, care speram sa devina un model si pentru alte municipalitati:

✔️Parcometre autonome energetic, cu panouri fotovoltaice
✔️Utilizarea instrumentelor de plata digitale din aplicatie sau la parcometru
✔️Rezervarea locuri disponibile si directionarea din aplicatie
✔️Digitalizarea parcarii prin Sistem de Management Integrat

Ultilizand ecosistemul fast🅿️ark se reduce cu aproximativ 40% timpul petrecut de catre conducatorii auto pentru cautarea unui loc de parcare si cu 10% emisia de CO2 cauzata de traficul din zonele centrale si se conduce la cresterea incasarilor taxei de parcare cu pana la 30% la nivelul intregului oras. Putem spune ca parcarile municipale din Iasi sunt „digital-ready” pentru smart city-ul de maine!

Pentru implementarea unui proiect similar, puteti contacta echipa fast🅿️ark la: https://www.fastpark.ro/contact/

Proiect Smart City IASI

In municipiul Iasi, compania fast🅿️ark a livrat si pus in functiune un sistem integrat smart parking cu o solutie de detectare a starii locurilor de parcare pentru nu mai putin de 16 parcari. Proiectul a inclus componente ale ecosistemului fast🅿️ark, inteligente, scalabile si adaptabile precum: senzori parcare, repertoare omnidirectionale, un sistem de administrare senzori de parcare in Cloud, Parcometre si aplicatia mobila pentru afisarea locurilor de parcare si plata parcarii UPPARK Parking App integrata in ecosistemul municipal destinat parcarilor publice. Aplicatia de parcare permite municiplittii afisarea distincta a fiecarui lot de parcare in aplicatie alaturi de locurile disponibilie pentru parcare in timp reale.

Provocare vs. Solutie

fast🅿️ark a fost furnizorul desemnat pentru dotarea a 16 parcari din municipiul Iasi, datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti care o defineste. Scopul principal al proiectului a fost implementarea unui sistem integrat de parcare smart pentru fluidizarea traficului urban si pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din Municipiul Iasi. Proiectul a constat din instalarea si integrarea in ecosistemul municipal pentru administrarea parcarilor a unui sistem integrat de detectare a starii locurilor de parcare si de transmitere a acestor informatii catre sistemul software de management al senzorilor si aplicatia pentru parcare UPPARK Parking App.

Operatori si utilizatori conectati

In ecosistemul dezvoltat si pus la dispozitie municipalitatii a fost realizata si o retea de senzori de parcare ce detecteaza in timp real starea locului de parcare (ocupat/liber) si durata stationarii.

Fiind bazata pe un ecosistem scalabil solutia implementata la Iasi va permite municipalitatii extinderea si adaugarea altor componente in viitor in functie de strategia sa de mobilitate urbana si Smart city. Astfel si alte proceduri de achizitie echipamente, diferite de cea initiala, au permis integrarea altor componente intr-o singura platforma ce ofera acum caracteristici noi si utile cum ar fi localizarea si afisarea statiilor de incarcare electrica din aplicatia municipala pentru plata parcarii sau afisarea locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilitati.

Integrarea Parcometrelor in sistemul de parcare municipala ce ofera sistem Pay by Plate este benefica pentru cetateni deoarece nu mai impune afisarea tichetului in masina, parcometrele oferind totodata mijoace rapide si sigure de plata digitala a parcarii integrate cu Aplicatia UPPARK dar si  variate: monede, bancnote, card de credit, card contactless, Plata cu Telefonul sau cu Ceasul.

Română