Cluj-Napoca – Motilor 7

Informatii despre proiect

In luna martie a anului 2021, compania noastra a livrat si a pus in functiune un sistem automat in cadrul parcarii cu 382 de locuri, situat pe strada Motilor, nr. 7, Cluj-Napoca. Acesta include 2 terminale de intrare Lane Entry Slim Jupiter, 4 bariere Magnetic Parking Pro, 4 camere Quercus LPR, 3 automate de plata Automatic Pay Station Jupiter, 2 terminale de iesire Lane Exit Slim Jupiter, 3 panouri pentru afisarea locurilor libere AGLA,  sistemul de administrare Jupiter Janus System si aplicatia mobila pentru plata parcarii UPPARK Parking App.

Echipamentele folosite in cadrul proiectului au fost furnizate de partenerii nostrii, producatori de top din domeniu: Agla HUB Parking Technology , Magnetic AutoControl Gmbh , Quercus, UPPARK Parking App.

Provocare vs. Solutie

fast🅿️ark a fost ales furnizor pentru dotarea parcarii de pe Calea Motilor nr 7, datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti care o defineste.  Avantajele aduse de noul sistem hardware și software completează obiectivele municipalitatii de a digitaliza toate procedurile și serviciile oferite cetățenilor.

Barierele Magnetic Control Parking Pro reprezinta solutia nr 1. pentru operatorii parcarilor multietajate datorita timpilor scurti de deschidere, costurilor mici de operare, manevrarii facile si a fiabilitatii ridicate. Acestea au o declaratie de conformitate care respecta Machinery Directive si o declaratie de performanta in acord cu EU’s Construction Products Regulation astfel incat operatorii sunt intotdeauna in siguranta.

Caracteristici:

 • Prevenirea procesului de tailgating prin detectia eficienta
 •  a vehiculelor la intrarea si mai ales la iesirea din parcare;
 • Consum redus pentru functionare economica;
 • Accesibilitate optima pentru mentenanta facila;
 • Proiectate pentru 10 milioane de cicluri de deschidere si inchidere;

Echipamentele Quercus  se disting prin recunoasterea placutelor de inmatriculare deoarece acestea includ propriul software de recunoastere optica a caracterelor dezvoltat de Quercus, fabricat de ingineri interni de viziune computerizata, experti in recunoasterea placutelor de inmatriculare si prin instalarile fiabile realizate la nivel global.

Pentru a gestiona un flux ridicat de maşini într-un timp scurt la ieşirea din parcare, fără să se creeze cozi, sistemele de intrare/ iesire sunt conectate la camerele LPR. Astfel, sistemul principal ce validează ieşirea din parcare şi ridicarea barierei , cu ajutorul camerelor vor recunoaşte automat numerele de înmatriculare pentru care s-a efectuat plata (numerar, card şi aplicație mobilă) sau numerele de înmatriculare care sunt înregistrate în sistemul de administrare ca şi abonaţi (carduri contactless).

Rolul camerelor LPR:

 • De a asigura o securitate suplimentară şi eliminarea eventualelor modalităţi de fraudare;
 • Transmiterea de informaţii aplicației de plăţi şi caselor automate cu privire la numerele de înmatriculare intrate şi ieşite din parcare, prin intermediul sistemului de administrare.

Sistemul de control acces HUB Parking Technology , are rolul de a gestiona automat accesul in parcare, traficul din interiorul parcarii si iesirea. Accesul in parcare este asigurat prin intermediul terminalului de intrare care afiseaza pe display pictograme si informatii cu privire la modalitatile de acces si utilizare ale echipamentului.Iesirea din parcare se realizeaza la un terminal dedicat, care afiseaza informatii despre cum sa iesiti din parcare si sa utilizati echipamentul, afisand pictograme si mesaje de tip text.

Automatul de plata HUB Jupiter accepta plati electronice, bancnote, monede si vouchere ca modalitati de plata.

Caracteristici:

 • Display –LCD 15.6” cu touchscreen;
 • Unitate procesare tichet – gestioneaza multiple tipuri de tichete;
 • Cititor card proximitate – gestioneaza multiple tipuri de carduri pentru abonati;
 • Scaner –gestioneaza vouchere, rezervari si tichete 3rd de terta parte;
 • Imprimanta termica pentru chitante ;
 • Termostat programabil, ventilator si radiator;
 • Interfonie VoIP – sistem imbunatatit cu difuzoare separate;
 • Dispozitive EMV – multiple posibilitati de plata electronica, inclusiv pinpad si contactless
 • Combinatii multiple de plata (plata cu monede si bancnote)

Janus Management System (JMS)  ofera posibilitatea de a administra multiple zone de parcare si diferite tipuri de echipamente HUB prin intermediul aceleiasi interfete intuitive si facile.

Caracteristici:

 • Arhitectura de ultima generatie ii confera adaptabilitate astfel incat acesta poate fi configurat pentru a raspunde diverselor cerinte specific ale beneficiarilor;
 • Solutia poate fi folosita de mai multi utilizatori, iar aceasta gestioneaza mai multe zone de parcare si, implicit, mai multe echipamente;
 • JMS ofera rapoarte flexible si vizibilitate a performantei afacerii in timp real;
 • Software-ul JMS integreaza un dashboard profesional de tip Business Intelligence pentru preluarea si prelucrarea datelor. Pot fi accesate analize statistice complexe, iar acestea sunt usor de inteles pentru toata lumea, aspect ce permite intregii organizatii sa ia decizii in functie de datele de care dispun;
 • JMS coreleaza cu usurinta cateva functionalitati cheie cu datele colectate:discount-uri online, web booking, plata mobila etc;
 • JMS ofera acces rapid la date si informatii pentru imbunatatirea satisfactiei beneficiarului

Panourile pentru afisarea locurilor libere AGLA , au rol de a monitorizara și de a indica cu precizie a starea fiecărui loc de parcare. Vizibilitatea locurilor libere este ridicată indiferent de condițiile de iluminare a parcării, din ambele direcții de deplasare, facilitând utilizarea la capacitate optimă a parcării.

Aplicatia mobila UPPARK Parking App ofera posibilitatea de a plati taxa de parcare prin intermediul cardului bancar inregistrat in aplicatie, cat si prin intermediul unui mesaj SMS catre operatorul de telefonie mobila cu care aveti contract, fara a mai duce tichetul la masina.

Beneficiile aplicatiei mobile:

 • Inregistrare sigura, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii in materie de plati;
 • Parcare corecta, in functie de pozitia ta, gasesti usor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exacta, stii dinainte toate tarifele si comisioanele de plata;
 • Platesti din mers, comod cu telefonul in timp ce te afli in drum spre locul unde vrei sa ajungi;
 • Primesti notificari, esti anuntat inainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungesti de la distanta, poti extinde durata de parcare de cate ori vrei, de oriunde te afli;
Flexibila si scalabila
Automatul de plata Automatic Pay Station Jupiter accepta platile electronice, bancnotele, monedele si tichetele ca metode de plata. De asemenea, plata parcarii se poate realiza si prin intermediul aplicatiei UPPARK Parking App, folosind cele 3 modalitati de plata - SMS, card bancar si plata online https://payment.uppark.io/payment . Sistemul este scalabil si permite integrarea pe viitor a diferitelor echipamente.
Usor de gestionat
Intregul sistem de control acces, plata si subsistemele sale sunt gestionate de o unitate locala (montata in incinta parcarii) cu procedurile necesare vizualizarii, modificarii sau setarii parametrilor echipamentelor de control acces si plata, cat si de la distanta. Sistemul de management permite niveluri de conectare bazate pe nume de utilizator si parole si are diferite profiluri predefinite pentru diferite atribute ale utilizatorilor si posibilitatea de a crea profile personalizate.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Oferirea de suport tehnic
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare off-street
04
Mentenanta si Suport Tehnic
Datele proiectului

Client   Primaria Cluj-Napoca

Domeniu   Municipalitati

Locatie   Cluj-Napoca, Calea Motilor, nr. 7

An   2021

Solutie   Sistem integrat de parcare off-street

Echipamente
Servicii

Furnizare

Instalare

Mentenanta si Suport Tehnic

Pe aceeasi tema

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare
Generarea de venituri suplimentare pentru comunitate
Acces sigur in parcare
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română