Mangalia- Zona Neptun

Mangalia- Zona Neptun

Informatii despre proiect

In luna septembrie a anului 2020, compania noastra a instalat un parcometru cu senzori de poluare pentru eliberarea tichetelor de parcare- Flowbird  Strada Pal in zona Neptun a Municipiului Mangalia si aplicatia de plata a parcarii UPPARK Parking App

Scopul principal al proiectului este acela de a promova dezvoltarea durabila a transportului urban si de a imbunatati calitatea vietii cetatenilor din zona Neptun a Municipiului Mangalia prin punerea in functiune a unui sistem integrat de parcare inteligenta.

Provocare vs. Solutie

Flowbird  este un lider mondial in industria sistemelor de plata a parcarii, fiind provenit din asocierea companiilor Cale (Suedia) si Parkeon (Franta).  Prin solutiile originale oferite in gestionarea parcarilor si vanzarea biletelor de transport public, Flowbird a jucat un rol important in domeniul transportului urban.

Caracteristici parcometre Flowbird Strada Pal :

 • Alimentarea se face prin panoul solar incorporat in carcasa echipamentului;
 • Senzor de poluare;
 • Combinatii multiple de plata – monede, bancnote, carduri bancare contactless, carduri preplatite, NFC si plata cu Apple Watch;
 • Posibilitate de instalare modul plata card cip compusa din: cititor card cip, tastatura PIN;
 •  Imprimanta termica pentru chitante;
 •  Senzori deschidere usa si senzori detectie prin efractie;
 •  Iluminare ecran in mod automat pe timp de noapte;
 •  Comunicare prin modem 4G incorporat cu raportarea in timp real a tuturor tranzactiilor efectuate catre sistemul de back-office.

Aplicatia mobila UPPARK Parking App ofera posibilitatea de a plati taxa de parcare prin intermediul cardului bancar inregistrat in aplicatie, cat si prin intermediul unui mesaj SMS catre operatorul de telefonie mobila cu care aveti contract, fara a mai duce tichetul la masina.

Beneficiile aplicatiei mobile:

 • Inregistrare sigura, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii in materie de plati;
 • Parcare corecta, in functie de pozitia ta, gasesti usor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exacta, stii dinainte toate tarifele si comisioanele de plata;
 • Platesti din mers, comod cu telefonul in timp ce te afli in drum spre locul unde vrei sa ajungi;
 • Primesti notificari, esti anuntat inainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungesti de la distanta, poti extinde durata de parcare de cate ori vrei, de oriunde te afli;
Economica si eco-friendly
Parcometrul Flowbird Strada Pal instalat in zona Neptun din Municipiul Mangalia functioneaza in regim, fiind alimentate doar prin energie solara, dar avand si un sistem de acumulatori care asigura functionalitatea independenta 24 de ore din 24, prin propriul sistem de incarcare si optimizare a consumului, inclusiv pe perioada iernii.
Flexibila si scalabila
Ca metoda de plata, parcometrele accepta monede, bacnote, carduri bancare contactless si carduri preplatite folosind acelasi cititor ca si cel de carduri bancare. Datorita arhitecturii scalabile, acestea au modulul de plata card cip, ecran color pentru informare turistica, plata de abonamente si plata statii de incarcare masini electrice. Calitatea aerului reprezinta un s factor decisiv in asigurarea calitatii vietii in zonele urbane aglomerate. Senzorul de poluare este integrat in parcometru si masoara nivelul de poluare a aerului din zona in care este amplasat si il afiseaza pe ecranul LCD al parcometrului. De asemenea, puteti utiliza aplicatia de parcare UPPARK pentru a plati parcarea cu cardul, prin SMS sau online la adresa https://payment.uppark.io/payment.
Usor de intretinut
Monitorizarea echipamentelor se face de catre dispeceratul nostru 24/7/365. Majoritatea problemelor care apar se rezolva din backoffice, ce include capacitatea de a rezolva problemele fara a fi nevoie de personal la fata locului. Datorita structurii modulare si a intretinerii fara suruburi, majoritatea pieselor sunt inlocuite pe teren, astfel incat depanarea poate fi facuta rapid. Prin urmare, timpul de utilizare este redus la maxim.
Tehnologie Flowbird
Toate componentele din interiorul parcometrelor sunt fabricate de catre Flowbird sau controleaza 100% software-ul de pe acestea ceea ce se traduce intr-o stabilitate a sistemului foarte ridicata, existand un singur punct de contact care poate rezolva orice problema legata de parcometre. De exemplu, terminalul de plata contactless utilizeaza tehnologia Flowbird si a fost integrat in bancile romanesti. Prin urmare, este eliminata situatia clasica a instalarii terminalelor de plata care pot cauza probleme de comunicare.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Oferirea de suport tehnic
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare on-street
04
Mentenanta si Suport Tehnic
Datele proiectului

Client   Primaria Municipiului Mangalia

Domeniu   Municipalitati

An   2020

Solutie   Sistem integrat de parcare on-street

Echipamente

Flowbird Strada Pal– Parcometru cu senzori de poluare
Specificatii tehnice

UPPARK Parking App Aplicatie de plata a parcarii
Aplicatia mobila UPPARK

Servicii

Furnizare

Instalare

Mentenanta si Suport Tehnic

Pe aceeasi tema

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare prin introducerea unor noi modalitati de plata
Posibilitatea de a extinde si de a imbunatati ecosistemul de parking
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto
Acces sigur in parcare

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română