Solutie de monitorizare a calitatii aerului

Park & Breathe este o solutie modulara si scalabila, care utilizeaza reteaua existenta de terminale de parcare pentru a crea un sistem de senzori.

Poluarea fonica si a aerului din marile centre urbane constituie amenintari la adresa sanatatii si calitatii vietii cetatenilor.

92% din populatia lumii traieste in zone unde nivelul calitatii aerului depaseste limitele stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In Bucuresti limitele de poluare au fost depasite in 2019, iar valorile de poluare au fost aproape duble fata de limita admisa. In plus, In 2050, conform datelor UN, 68%  din populatia lumii va trai in zone urbane, iar orasele trebuie sa fie pregatite pentru aceasta migrare.

Prin urmare, reducerea poluarii trebuie sa reprezinte una dintre preocuparile principale ale fiecarui oras, iar specialistii fastPark sustin administratiile locale si companiile private prin dezvoltarea de proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii locuitorilor. Combaterea poluarii se poate realiza atunci cand exista date referitoare la aceasta, iar informatiile pot fi oferite de un modul de monitorizare a calitatii aerului prezent in parcometrele dezvoltate de Flowbird.

Echipamente de top

Park & Breathe este o solutie modulara si scalabila, care utilizeaza reteaua existenta de terminale de parcare pentru a crea un sistem de senzori.

Prin intermediul solutiei Park & Breathe, persoanele cu rol decident si functionarii alesi au acces la informatii despre poluarea si zgomotul la care sunt expusi cetatenii in zonele urbane. Se pot masura o serie de parametri diferiti, cum ar fi zgomotul, poluarea fotochimica NO2 (dioxid de azot) sau chiar particulele fine. Datele sunt trimise catre servere prin intermediul modemului existent in parcometru. Ulterior, o platforma online securizata ofera acces facil la date. Datele colectate sunt transmise in forma lor bruta persoanelor de decizie sau pot fi insotite de rapoarte care permit utilizarea personalizata.

,,Calitatea aerului este o preocupare majora pentru guvern, autoritatile locale si agentiile de mediu, iar aceasta aplicatie ofera o modalitate eficienta de a capta si analiza datele cheie de poluare folosind infrastructura existenta care este localizata ideal langa retelele rutiere”, spune David Lloyd, Marketing Manager al companiei Flowbird.

O alta metoda de reducere a poluarii o reprezinta folosirea parcometrelor cu tehnologie digitala care permite autoritatilor locale sa perceapa suprataxe pentru autovehiculele care depasesc limitele acceptate de dioxid de carbon si poluanti diesel.

Echipamente

Flowbird Strada PAL   Terminal multiservices pentru parcare on-street si off-street
Brosura

Flowbird Strada Evolution   Terminal pentru parcarea on-street
Brosura
Specificatii tehnice
Prezentare video

Flowbird StreetSmart   Terminal pentru parcare on-street si informare turistica
Specificatii tehnice

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Doresti mai multe informatii despre solutia de monitorizare a calitatii aerului?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română