Importanta tehnologiei de pay by plate

Tehnologia Pay-by-Plate contribuie la un enforcement eficient, o reducere a costurilor si la flexibilitate in realizarea platii.
Desi exista numeroase modalitati de a plati parcarea, (Pay by plate, Pay by space, Pay on entry, Pay on foot, Pay on exit), din ce in ce mai multe orase din lume au realizat tranzitia catre tehnologia eficienta de pay-by-plate,care permite plata parcarii prin intermediul numarului de inmatriculare.
In Chicago, unul dintre cele mai mari orase din SUA, a fost implementata tehnologia pay by plate, proiectul fiind realizat in colaborare cu partenerul nostru Flowbird, lider global in domeniul mobilitatii si al solutiilor destinate smart city. De asemenea, orasul istoric Lancaster (Pennsylvania), unul dintre cele mai vechi din SUA, si-a modernizat automatele de plata pentru a accepta tehnologia Pay-by-Plate.

Enforcement facil si eficient

Un reprezentant al politiei locale scaneaza numarul de inmatriculare al autovehicului si verifica daca conducatorul auto a platit parcarea. In cazul in care taxa de parcare nu a fost achitata, ofiterul emite o amenda.

Reducere de costuri si grija fata de mediu

Tehnologia Pay-by-Plate elimina nevoia rolelor de hartie din interiorul parcometrelor, deorece nu mai este necesara printarea tichetului care confirma realizarea platii, iar conducatorul auto isi poate continua drumul fara a fi obligat sa se intoarca la masina pentru a afisa tichetul. In plus, costurile asociate instalarii sau vopsirii spatiilor de parcare, dar si a mentenantei care asigura vizibilitatea numarului aferent spatiului (curatarea , repararea sau indepartarea zapezii) sunt eliminate.

Flexibilitate in realizarea platii

Se poate opta atat pentru realizarea platii prin intermediul parcometrelor, cat si direct din aplicatie. De asemenea, sesiunea de parcare poate fi inceputa la parcometru si se poate continua in aplicatie. Sunt acceptate toate modalitatile de plata (monede, carduri contactless, carduri preplatite – asemenea cardurilor de transport, insa acestea sunt emise de primarie)

Usor de utilizat

Tehnologia Pay-by-Plate contribuie la simplificarea procesului de plata a parcarii, deoarece utilizatorii pot plati si pot extinde perioada de parcare de pe telefonul mobil sau folosind cel mai apropiat parcometru.

Produse

Flowbird Strada PAL   Terminal multiservices pentru parcare on-street si off-street
Brosura
Specificatii tehnice

Flowbird Strada Evolution   Terminal pentru parcarea on-street
Brosura
Prezentare video

Flowbird Street Smart   Terminal pentru parcare on-street si informare turistica
Specificatii tehnice

UPPARK   Aplicatie mobila pentru parcare
Website

Pe aceeasi tema

Doresti mai multe informatii despre tehnologia Pay-by-Plate?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română