Sistem automat de parcare cu bariere

fastPark ofera sisteme automate pentru parcarile off-street, parcarile subterane si multietajate.

Un sistem automat de parcare include urmatoarele echipamente:

Sistemul de control acces are rolul de a gestiona intr-un mod automat, fara operatori umani, accesul in parcare, traficul din incinta parcarii si iesirea din aceasta. Accesul in parcare va fi asigurat prin intermediul terminalului de intrare care va afisa pe display-ul acestuia pictograme si informatii de tip text cu privire la modalitatile de acces si utilizare al echipamentului.

Pentru accesul in parcare, autovehiculul trebuie sa fie pozitionat in fata terminalului de intrare, iar utilizatorul va avea urmatoarele instrumente de acces:

  • pe baza tichetului de tip cod de bare eliberat fizic de terminal prin accesarea butonului de emitere tichet
  • prin citirea cardurilor de tip contactless scanate la terminal

Ca masura suplimentara de securitate, sistemul de control acces va fi interconectat la camerele de tip LPR care vor functiona in tandem cu sistemul de administrare avand rolul de a asigura o securitate suplimentara, eliminand eventualele modalitati de fraudare. In cazul intrarii in parcare cu tichet de tip cod de bare eliberat de terminal, va fi imprimat pe tichet numarul de inmatriculare;

Plata contravalorii timpului de stationare va fi facuta de catre utilizator, inainte de parasirea parcarii prin intermediul casei automate de plata sau cu ajutorul aplicatiei mobile UPPARK Parking App  .

Pentru efectuarea platii contravalorii timpului de stationare, tichetul eliberat de terminalul de intrare va trebui scanat la casa automata de plata care va afisa pe display-ul acesteia suma de plata conform taxelor stabilite si va permite plata acestuia cu: monede, bancnote, card bancar credit/debit prin tehnologie cip and pin si contactless, plata cu terminale mobile NFC (de tip telefon, portofele electronice etc.) si va elibera la cerere chitanta prin intermediul unui buton afisat pe touchscreen.

Echipamentul va permite eliberarea restului in monede si bancnote cat si returnarea banilor in cazul anularii platii.

Cea de a doua optiune presupune punerea la dispozitia utilizatorilor de catre furnizor a unei aplicatii care sa poata fi accesata prin internet si sa poata fi instalata pe orice telefon de tip smartphone (cu sistem de operare Android sau IOS) in mod gratuit. Cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorul poate efectua plata parcarii utilizand aplicatia, mentionand cardul prin care doreste sa fie facuta plata, zona de parcare, numarul de inmatriculare si durata parcarii. Cu cinci minute inainte de expirarea perioadei de stationare, sistemul va avertiza utilizatorul in legatura cu expirarea timpului de parcare printr-o notificare. Utilizatorul va avea posibilitatea de a salva mai multe carduri in aplicatie astfel incat la utilizarile ulterioare sa nu fie nevoit sa introduca datele cardului.

Pentru iesirea din parcare autovehiculul trebuie sa fie amplasat in fata terminalului de iesire iar utilizatorul va avea urmatoarele instrumente pentru parasirea parcarii:

  • pe baza tichetului fizic de tip cod de bare eliberat de terminalul de intrare, achitat la casa automata de plata sau pe aplicatia mobila si scanat la terminalele de iesire
  • prin citirea cardurilor de tip contactless si a terminalelor mobile la echipament
  • prin citirea numerelor de inmatriculare de catre camerele LPR si deschiderea automata a barierelor pentru oricare modalitate de plata

Pentru a gestiona un flux ridicat de masini intr-un timp scurt la iesirea din parcare, fara sa se creeze cozi, sistemul principal ce valideaza iesirea din parcare si ridicarea barierei trebuie sa fie conectat la camerele LPR care vor recunoaste automat numerele de inmatriculare pentru care s-a efectuat plata (numerar, card si aplicatie mobila) sau numerele de inmatriculare care sunt inregistrate in sistemul de administrare ca si abonati (carduri contactless);

In cazul in care din diferite motive numarul de inmatriculare nu poate fi citit de catre camera de tip LPR (numere deteriorate, murdare, etc), utilizatorul parcari va trebui sa scaneze tichetul, display-ul terminalului mobil (in functie de modalitatea de plata utilizata) sau cardul de proximitate la terminalul de iesire;

Odata cu parasirea parcarii, indiferent de modalitatea de plata aleasa, tichetele de tip cod de bare vor deveni inactive.

Intreg sistemul de control acces, plata cat si subsistemele acestuia vor fi gestionate de o unitate locala (montata in incinta parcarii) cu programele necesare vizualizarii, modificarii sau setarii parametrilor echpamentelor de control acces si plata cat si a subsistemelor instalate in parcare (panou de informare LED, camera LPR, sistem de inrolare carduri, carduri de tip contactless, etc.) atat local cat si de la distanta. Sistemul de administrare va permite nivele de logare pe baza de user si parola si va avea predefinite diverse profiluri cu diverse atribute pentru utilizatori precum si posibilitatea de a crea profil custom.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Echipa noastra ofera consultantastudii de fezabilitate, studii de trafic si asistenta in stabilirea solutiilor de parcari potrivite pentru a raspunde nevoilor de mobilitate specifice fiecarei institutii sau companii. De asemenea, asigura proiectareainstalarea si mentenanta parcarilor off-street.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte pentru dotarea parcarilor off-street in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: [Municipalitati] Bulevardul Decebal Bucuresti, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8,Primaverii 20Focsani , [Hoteluri] Hotel Continental Arad, [Cladiri de birouri] Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Park Bucuresti, Grand Offices Floreasca Bucuresti, Multigalaxy I Bucuresti, [Laborator medical] Synevo, [Industrie] Grupo Antolin Sibiu.

Pe aceeasi tema
Echipamente

Sistem automat de parcare   

Terminal de intrare, camere ANPR, display-uri de informare, automate de plata, aplicatie mobila, sistem de administrare

Specificatii tehnice

Unde le utilizam

Parcari off-street

Parcari multietajate

Parcari subterane

Loturi de parcare

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Ultimele noutati

Doresti mai multe informatii despre sistemul automat de parcare?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română