Sistemele smart parking reduc poluarea

O cauza majora a poluarii aerului in centrele urbane este ambuteiajul. Studiile arata ca 30% din ambuteiaje sunt generate de cautarea unui loc de parcare.
Sistemele de smart parking reprezinta o solutie.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a prezentat poluarea aerului drept cel mai mare factor de risc pentru sanatate, iar componenta principala a acestuia este reprezentata de emisiile autovehiculelor (dioxid de carbon, metan, dioxid de azot).

O cauza majora a poluarii aerului in centrele urbane este ambuteiajul. Studiile arata ca 30% din ambuteiaje sunt generate de cautarea unui loc de parcare.

Smart parking reprezinta o solutie durabila pentru rezolvarea acestei probleme. In cadrul unui ecosistem smart parking, sunt utilizati senzori pentru a indica disponibilitatea spatiilor de parcare, iar conducatorii nu mai sunt nevoiti sa caute minute in sir un loc in care sa isi parcheze autovehiculul. Prin ghidarea autoturismelor catre spatiile libere de parcare, sunt reduce congestia si emisiile.

Sistemele smart parking realizeaza acest lucru prin colectarea datelor in timp real si distribuirea acestora catre conducatorii auto prin intermediul aplicatiilor mobile (Descopera aplicatia UPPARK). Acestea au o metoda automata de plata, care le permite utilizatorilor sa rezerve spatiul si astfel sa reduca timpul deplasarii pe strada.

Aceste sisteme ofera oportunitatea administratiilor locale de a accesa date cruciale pentru imbunatirea calitatii vietii si crearea unui mediu inconjurator mai curat. Insa aceste beneficii nu exista in cazul unei infrastructuri invechite si  a unor sisteme incapabile de a comunica unul cu celalalt.

Prin utilizarea IoT, smart parking rezolva usor aceasta problema. In plus, prin implementarea unei tarifari dinamice (Afla care sunt beneficiile zonificarii ), sistemele smart parking reduc congestia, poluarea fonica si cea a aerului.

La nivel mondial, numeroase orase au adoptat solutii de smart parking cu scopul de a reduce poluarea. Madrid a introdus parcometre cu functie de plata suprataxa pentru masinile care genereaza un nivel ridicat de emisii (Partenerul nostru Flowbird a lansat aceasta tehnologie ), iar in San Francisco, datorita implementarii sistemului de smart parking, volumul traficului a scazut cu 8 procente.

Produse

Flowbird Strada Pal   Terminal multiservices pentru parcare on-street si off-street
Brosura
Specificatii tehnice

Flowbird Strada Evolution   Terminal pentru parcarea on-street
Brosura
Specificatii tehnice
Prezentare video

Flowbird Street Smart   Terminal pentru parcare on-street si informare turistica
Specificatii tehnice

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Doresti mai multe informatii despre ecosistemul fastPark de smart parking?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română