Cluj-Napoca

Informatii despre proiect

La inceputul acestui an compania noastra a instalat in municipiul Cluj-Napoca o retea de 100 parcometre Strada Evolution produse de Flowbird , companie pe care o reprezentam in Romania.

Flowbird  este liderul mondial al industriei de sisteme de plata a parcarii on-street, provenit din asocierea companiilor Parkeon (Franta) si Cale (Suedia). In acelasi timp, Flowbird joaca un rol important in domeniul mobilitatii urbane, prin solutiile inovatoare oferite in managementul parcarilor, ticketing pentru transportul in comun.

Flowbird are instalate peste 200.000 de parcometre in 4.000 de orase din intreaga lume. 80% dintre capitalele europene au ales sa instaleze parcometrele Flowbird datorita calitatii si fiabilitatii echipamentelor, a solutiilor integrate pentru administrarea parcarilor on-street.

Cu aceasta investitie, Cluj-Napoca se alatura marilor orase ale lumii care au ales solutii similare: New York (14.467 echipamente), Paris (7.830), Chicago (4.478), Roma (2.485), Amsterdam, Madrid, Varsovia (1.690), Milano, Bruxelles, Stockolm, Strasbourg, Praga (803), Moscova, Melbourne, Cracovia (471), Dublin, Oslo, Budapesta (207).

Provocare vs. Solutie

In Septembrie 2018, municipiul Cluj-Napoca, prin Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor, a atribuit contractul in baza licitatiei publice nr. 184818. In caietul de sarcini intocmit, si-a dorit o solutie de parcare on-stret care sa genereze o o colectare mai eficienta a taxei de parcare, o crestere a veniturilor comunitatii si care sa contribuie la reducerea traficului in zonele aglomerate.

Pentru a raspunde cerintelor caietului de sarcini compania noastra a ales sa ofere solutia Flowbird, parcometrul Strada Evolution si suita sotware pentru administrare. Oferta noastra a inclus servicii de mentenanta si suport tehnic oferite de echipa locala din Cluj-Napoca.

In august 2019, proiectul de smart parking a fost extins cu doua parcari off-street cu acces prin LPR.

Economica si eco-friendly
Cele 100 de parcometre functioneaza in regim autonom, fiind alimentate doar prin energie solara, dar avand si un sistem cu acumulatori care asigura functionalitatea independenta 24 de ore din 24, prin propriul sistem de incarcare si optimizare a consumului, inclusiv pe perioada iernii.
Flexibila si scalabila
Parcometrele accepta ca modalitati de plata monede, carduri bancare contactless si carduri preplatite. Datorita arhitecturii scalabile, acestea pot fi upgradate pentru a permite plati cu card cu cip, ecrane color pentru informare turistica, plata de abonamente, plata statii de incarcare masini electrice. Se pot pune ulterior, dupa o etapa de functionare, alte module ca upgrade, in functie de necesitatile zonei in care sunt amplasat. Reteaua se poate extinde cu alte parcometre Parkeon in diferite configuratii, cu senzori, dispozitive si sisteme ale ecosistemului fast🅿️ark.
Usor de intretinut
Echipamentele sunt monitorizate 24/7/365 inclusiv din dispeceratul nostru. Majoritatea situatiilor care apar se rezolva din back-office, iar aceasta se traduce intr-o remediere rapida a acestora, nefiind nevoie de oameni pe teren. Datorita arhitecturii modulare si cu mentenanta fara suruburi, majoritatea pieselor se schimba pe teren, iar repunerea in functiune se realizeaza repede. Astfel, perioadele de utilizare sunt reduse la maximum.
Tehnologie Parkeon
Toate componentele din interiorul parcometrelor sunt fabricate de catre Parkeon sau controleaza 100% software-ul de pe acestea ceea ce se traduce intr-o stabilitate a sistemului foarte ridicata, existand un singur punct de contact care poate rezolva orice problema legata de parcometre. De exemplu, terminalele de plata contactless este tehnologie Parkeon si a fost integrat sa lucreze cu o banca din Romania. Prin urmare, se elimina cazul clasic in care se instaleaz un terminal de plata ce poate genera probleme de comunicatii.

Derularea proiectului

Echipa noastra a participat si castigat licitatia organizata de Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcarilor. Proiectul a continuat cu furnizarea in etape parcometrelor Strada Evolution, apoi cu instalarea si punerea in functiune a acestora. In plus, colegii nostri asigura servicii de mentenanta pe o perioada de opt ani.

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Activarea serviciilor bancare cu o banca din Romania
03
Instalarea si interconectarea in retea a celor 100 de parcometre
04
Mentenanta si Suport Tehnic pentru 8 ani
Datele proiectului

Client:   Primaria Cluj-Napoca

Domeniu:   Municipalitati

Locatie:   Cluj-Napoca

An:   2019

Solutie:   Retea integrata parcometre

Echipamente

Flowbird Strada Evolution   Parcometru stradal
Brosura

Servicii

Furnizare

Instalare

Mentenanta si Suport Tehnic

Pe aceeasi tema

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare prin introducerea unei noi modalitati de plata
Generarea de venituri suplimentare pentru comunitate
Reducerea semnificativa a perioadelor de nefunctionare a parcometrelor
Posibilitatea de a extinde si imbunatati ecosistemul de parking la nivelul intregului oras
Satisfactia utilizatorilor pentru ca folosesc ultimele tehnologii
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română