Tarifarea pe zone pentru parcari

Tarifarea pe zone este o componenta importanta a strategiei de amenajare si dotare a parcarilor on-street.

Tarifarea pe zone reprezinta un instrument de generare de venituri suplimentare pentru administratiile locale si de optimizare a traficului prin incurajarea parcarii in zonele mai libere. Aceasta presupune stabilirea unor costuri diferite pentru diverse zone ale orasului (galbena, albastra, rosie).

Adoptarea unui sistem in care tariful este setat in functie de nivelul de trafic nu necesita investitii suplimentare in echipamente , ci presupune configurarea parcometrelor in acord cu tarifele prestabilite.

Ca o prima directie de actiune, se pot stabili tarife ridicate pentru arterele mari de circulatie cu scopul de a determina conducatorii auto sa aleaga locurile de parcare situate pe strazile cu trafic redus. De asemenea, tarifarea dinamica permite schimbarea rapida a costurilor tichetelor de parcare in functie de traficul din cele trei zone (zona galbena poate deveni zona rosie, cea albastra se poate transforma in zona galbena samd).

Tarifarea pe zone contribuie indirect si la reducerea emisiilor de carbon. Conducatorii auto isi pot lasa masinile in zone cu trafic redus, iar de acolo pot utiliza diverse mijloace de transport precum autobuze, tramvaie, biciclete, trotinete electrice. De asemenea, acestia pot alege si varianta de ride sharing.

Produse

Flowbird Strada Pal   Terminal multiservices pentru parcare on-street si off-street
Brosura
Specificatii tehnice

Flowbird Strada Evolution   Terminal pentru parcarea on-street
Brosura
Specificatii tehnice
Prezentare video

Flowbird Street Smart   Terminal pentru parcare on-street si informare turistica
Specificatii tehnice

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Doresti mai multe informatii despre avantajele tarifarii pe zone?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română