Fees for parking by areas

Tarifarea pe zone este o componenta importanta a strategiei de amenajare si dotare a parcarilor on-street.

Tarifarea pe zone reprezinta un instrument de generare de venituri suplimentare pentru administratiile locale si de optimizare a traficului prin incurajarea parcarii in zonele mai libere. Aceasta presupune stabilirea unor costuri diferite pentru diverse zone ale orasului (galbena, albastra, rosie).

Adoptarea unui sistem in care tariful este setat in functie de nivelul de trafic nu necesita investitii suplimentare in echipamente , ci presupune configurarea parcometrelor in acord cu tarifele prestabilite.

Ca o prima directie de actiune, se pot stabili tarife ridicate pentru arterele mari de circulatie cu scopul de a determina conducatorii auto sa aleaga locurile de parcare situate pe strazile cu trafic redus. De asemenea, tarifarea dinamica permite schimbarea rapida a costurilor tichetelor de parcare in functie de traficul din cele trei zone (zona galbena poate deveni zona rosie, cea albastra se poate transforma in zona galbena samd).

Tarifarea pe zone contribuie indirect si la reducerea emisiilor de carbon. Conducatorii auto isi pot lasa masinile in zone cu trafic redus, iar de acolo pot utiliza diverse mijloace de transport precum autobuze, tramvaie, biciclete, trotinete electrice. De asemenea, acestia pot alege si varianta de ride sharing.

Products

Flowbird Strada Pal   Multiservices terminal for on-street and off-street parking
Brochure
Technical specifications

Flowbird Strada Evolution   On-street parking terminal
Brochure
Technical specifications
Video presentation

Flowbird Street Smart   Terminal for on-street parking and tourist information
Technical specifications

On the same topic

Last news

Doresti mai multe informatii despre avantajele tarifarii pe zone?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
English