Smart parking and reduced carbon emissions

Calitatea aerului și bunăstarea orașului apar acum ca teme mobilizatoare fiind o problemă majoră pentru comunități.  Pentru a aborda supraabundenta emisiilor de transport care contribuie la incalzirea globala, muncipalitatile trebuie sa ia masuri pentru decongestionarea traficului si parcarilor, printr-o serie de strategii si proiecte de mobilitate urbana.

Potrivit Asociatiei Americane de Transport Public (APTA), sistemele de smart parking si transportul public economisesc anual 37 de milioane de tone metrice de dioxid de carbon. Gazele cu efect de sera pot fi reduse cu 24% prin intermediul strategiilor de transport in comun care sunt coordonate prin combinarea activitatilor de calatorie.

Datorita numarului insuficient de locuri de parcare din zonele centrale sau cele cu activitatea intensa, apare un trafic suplimentar generat de soferii care se invart in zona, cautand un loc de parcare disponibil. Acest trafic se suprapune peste traficul existent, cauzand in anumite intervale orare, stari de aglomeratie sau chiar blocaje. Deoarece aproximativ 30 % din tot traficul din interiorul orașului constă în mașini care caută doar un loc de parcare, reducerea acestui trafic de căutare va contribui considerabil la reducerea globală a emisiilor în oraș.

O modalitate de reducere a CO2 este de implementare a sistemelor smart parking.  Smart parking defineste un ecosistem care integreaza senzori, dispozitive de monitorizare, echipamente de plata, sisteme automate, aplicatii software, infrastructura IT&comunicatii si care furnizeaza in timp real, informatii relevante provenite de la parcarile on-street, de la parcarile off-street, informatii despre mijloacele de transport alternative.

Parcometre stradale si inteligenta artificiala

Pentru zona de on-street parcometrele autonome energetic Flowbird, ce au integrate senzori de poluare Park-Breathe pot contribui la reducerea poluarii.

Tehnologia Park-Breathe power ofera municipalitatilor si operatorilor privati informatii despre nivelul poluarii din zona in care este montat parcometrul.

Solutia permite cartografierea indicilor si adaptarea planurilor de mobilitate urbana.  Kitul multi-senzor este direct integrat în marcajele de timp care permit unei rețele fine și precise să studieze zgomotul și poluarea în timp real și obiectiv.

The smart way to park- senzori pentru parcari

Tehnologia proprietară SENSIT , constă în realizarea unei rețele de senzori de parcare ce detectează în timp real starea locului de parcare (ocupat/liber) și durata staționării.

Senzorii inteligenti de parcare oferă o dublă tehnologie de detecție: magnetic și infrarosu, prin care furnizează informații în timp real cu privire la starea locului de parcare. Astfel, tehnologia SENSIT optimizează utilizarea parcării, reduce emisiile și garantează o rentabilitate rapidă a investiției.

Implementarea unui sistem integrat de detectare a locurilor libere, fluidizeaza traficul urban si imbunateste calitatea vietii cetatenilor.

Digitalizarea parcarilor, tranzitie spre smart city

Prin intermediul aplicatiei mobile conectate in acest ecosistem, cetatenii – rezidenti sau vizitatori, sunt ghidati catre locuri de parcare disponibile, sunt informati privind traficul, evitarea aglomeratiei, mijloacele de transport alternative si li se faciliteaza plata rapida a serviciilor de parcare sau de transport in comun.

UPPARK Parking App este aplicația mobilă pentru identificarea locurilor libere din parcările stradale, multietajate sau loturi de parcare- fie ele municipale sau private, și care permite achitarea taxei de parcare prin intermediului cardului bancar și prin intermediul SMS. Aplicația mobilă beneficiază de colectarea de date în timp real prin interfațarea cu diferite sisteme, aplicații și senzori.

Beneficiile aplicației mobile UPPARK Parking App:

 • Înregistrare sigură, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii în materie de plăți;
 • Parcare corectă, în funcție de poziția ta, găsești ușor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exactă, știi dinainte toate tarifele și comisioanele de plată;
 • Plătești din mers, comod cu telefonul în timp ce te afli în drum spre locul unde vrei să ajungi;
 • Primești notificări, ești anunțat înainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungești de la distanță, poți extinde durata de parcare de câte ori vrei, de oriunde te afli.
Sisteme automate de parcare

Pentru zona de off-street, sistemele pentru parcari oferite de HUB Parking Technology se caracterizeaza prin calitatea superioara garantata prin timpul scurt de asteptare si fiabilitatea ridicata a echipamentelor, ceea ce permite operatorilor de parcari eficienta maxima.

Sistemele de parcare cu plata sunt adaptabile si modulare permitand oricand suplimentarea numarului de echipamente din configuratia sistemului.  Sistemul de management Janus Management System, permite administrarea mai multor parcari si diferitelor tipuri de echipamente HUB prin intermediul aceleiasi interfete facile si intuitive.

Prin analizarea statisticilor si graficelor gradului de ocupare pe zile/ore/pe saptamana, gestionarea traficului, aglomeratiei pot fi rezolvate mult mai usor.

Ecosistemul de smart parking fast🅿️ark

Prin intermediul tehnologiilor inovatoare pe care le promoveaza si a sistemelor inteligente, provenite de la unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industrie, fast🅿️ark furnizeaza oraselor si comunitatilor din Romania, operatorilor de parcari, solutii pentru amenajarea, dotarea si administrarea parcarilor, colectarea eficienta cu costuri reduse a taxelor ce provin de la acestea.

Ecosistemul fast🅿️ark of smart parking permite integrarea tuturor dispozitivelor, echipamentelor, sistemelor si aplicatiilor software destinate parcarilor, indiferent de marca sau de tipul acestora. Este complet flexibil, modular, poate fi creat de la zero cu echipamente si aplicatii software noi, sau dezvoltat in diferite etape, cu preluarea si integrarea unor sisteme deja existente, ca raspuns la prioritatile imediate si constrangerile bugetare.

Implementarea si folosirea ecosistemului de smart parking aduce cetatenilor o serie de beneficii importante pentru o viata de calitate intr-un oras modern:

 • finding a convenient parking spot when you are in traffic;
 • navigation and guidance to the chosen spot;
 • payment by convenient payment methods;
 • streamlining of the parking payment process or of other services provided by the municipality or parking operators; even cost and daily expense control;
 • eliminating congestions and reducing traffic in the city centre or in areas with important touristic, economic or cultural activity;
 • reducing pollution due to intense traffic;
 • reducing energy consumption;
 • eliminating daily stress due to traffic congestions and lack of parking spots.

Având în vedere că emisiile din transporturi creează o parte atât de mare a problemei schimbărilor climatice, liderii și managerii din acest domeniu adoptă în mod inerent responsabilitatea de a face o schimbare. Gestionarea parcării poate contribui la atingerea obiectivului general, chiar dacă este doar o mică piesă din puzzle-ul mai mare.

Utilizarea ecosistemului de smart parking reduce timpul petrecut de catre conducatorii auto pentru cautarea unui loc de parcare cu aproximativ 40%, emisia de CO2 cauzata de traficului din zonele centrale cu 10% .

Reference works

Throughout time, our company has implemented numerous projects for the fitting of on-street and off-street parking, from various activity fields, among which we can mention: [Municipalities] Alba Iulia, Buzau, Bulevardul Decebal Bucharest, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8Primaverii 20, Campina, Craiova, Focsani, Gheorgheni, Mangalia, Iasi, [Hotels] Hotel Continental Arad, [Office buildings] Expo Business Park Bucharest, Floreasca Park Bucharest, Grand Offices Floreasca Bucharest, Multigalaxy I Bucharest, [Medical laboratory] Synevo, [Industry] Grupo Antolin Sibiu, FM Logistic.

On the same topic

Doresti mai multe informatii despre solutiile oferite?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English