Semnalizarea Digitala in Ecosistemul Smart Parking

Semnalizarea digitala este tot mai frecventa in mediile urbane actuale, accelerand transformarea digitala intr-o lume in schimbare rapida si ajutand orasele si cladirile sa devina „inteligente”. Nu poti conduce pe un drum sau merge intr-un spatiu public fara sa vezi afisaje dinamice, terminale cu ecrane tactile sau video wall-uri interactive care sa faca trecatorii sa interactioneze cu informatii utile.

Afisajele dinamice conectate la date live sunt o modalitate de comunicare a unui mesaj intr-o maniera mai eficienta si in timp real. Fie ca informeaza soferii despre gradul de ocupare al unei parcari, inainte de a intra in ea, fie ca gestioneaza traficul prin sisteme inteligente de semnalizare rutiera, aceasta tehnologie modeleaza peisajul urban actual, ajutandu-ne sa luam decizii mai inteligente în timp util.

In ceea ce numim „smart parking”, semnalizarea digitala e folosita pentru informarea soferilor in parcarile on- si off-street (ghidare, informare, avertizare, plata si chiar reclame comerciale), inlocuind vechile semnalizari printate. Practic, prin digital signage se pot afisa:

– Harta parcarii. Indicatoarele digitale pot afisa soferilor o harta a parcarii. Hartile pot include numarul de culoare, numele si numarul fiecarei sectiuni, precum si numarul de etaje in parcarile cu mai multe niveluri.

– Notificari de securitate. Uneori, in parcari pot avea loc infracțiuni (furturi, spargeri sau atacuri). Semnele digitale pot contribui la reducerea infractiunilor prin afisarea notificarilor de securitate, care pot include avertizari ca parcarea are personal de supraveghere si securitate 24/7.

– Avertizari de limitare a vitezei. Accidentele in parcari apar adesea atunci cand se cumuleaza doi facotri: neatentia si nerespectarea limitei de viteza. Operatorii de parcari pot folosi semnalizarea digitala pentru avertizari privind limita de viteza in intreaga unitate.

– Taxele de parcare si orele de functionare. Personalul de gestionare a parcarilor poate folosi semne digitale pentru a afisa taxele de parcare si orele de functionare. De asemenea, in functie gazduirea unor evenimente speciale sau in weekenduri cu trafic ridicat, tarifele si orele de funcționare pot fi modificate.

Informare evenimente. In cazul efectuarii unor lucrari de mentenanta sau reparatii, operatorul parcarii poate afisa mesaje informative de restrictie, ocolire sau evitare a unor anumite zone ale parcarii. Astfel se evita blocajele, aglomeratia si iritarea soferilor.

– Reclame. Pe panourile digitale, operatorii de parcari pot afisa reclame din magazinele locale. Acest caz de utilizare poate oferi un flux suplimentar de venituri pentru parcare si poate ajuta la promovarea afacerilor locale.

Avantajele afisajelor digitale in parcari
  • Semnalizarea digitala a parcarilor este mult mai practica decat semnalizarea standard, statica.
  • Sistemele avansate de semnalizare digitală pot fi folosite pentru a colecta date privind ratele de ocupare, tranzactiile de plata si durata sederii (folosite ulterior pentru optimizarea structurile de pret si chiar pentru crearea de continut digital targetat pe utilizatori).
  • Semnalizarea digitala poate ramane operationala 24/7, chiar si in aer liber.
  • Semnalizarea digitala a parcarilor ofera operatorilor flexibilitate (in general, semnele digitale de parcare sunt o oportunitate de a imbunatati experienta soferilor si de a gestiona mai bine locurile de parcare).

In plus, acest tip de sistem minimizeaza congestionarea traficului si este capabil sa redirectioneze o parte din fluxul de trafic catre zone mai putin aglomerate. Semnele de parcare si sistemele de monitorizare pot fi alimentate cu energie solara sau de la retea, in functie de adecvarea locului si de cerintele de consum.

De asemenea, comunicatiile se pot face fie prin cablu, fie wireless, utilizand retele 3G/4G/5G. Si nu in ultimul rand, se pot folosi aplicatii de parcare pentru managementul semnelor si al numarului de vehicule sau pentru integrarea semnalizarii cu sistemele de parcare existente.

Complete services, turnkey projects

Our team provides advisoryfeasibility studies, traffic studies and support in establishing adequate parking solutions in order to address the mobility needs specific to each institution or company. At the same time, it ensures the designinstallation and maintenance parcarilor on-street si off-street.

Reference works

Throughout time, our company has implemented numerous projects for the fitting of on-street and off-street parking, from various activity fields, among which we can mention: [Municipalities] Alba Iulia, Buzau, Bulevardul Decebal Bucharest, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8Primaverii 20, Campina, Craiova, Focsani, Gheorgheni, Mangalia, Iasi, [Hotels] Hotel Continental Arad, [Office buildings] Expo Business Park Bucharest, Floreasca Park Bucharest, Grand Offices Floreasca Bucharest, Multigalaxy I Bucharest, [Medical laboratory] Synevo, [Industry] Grupo Antolin Sibiu, FM Logistic.

On the same topic
Equipments
Where we use them

Multi-storey car parks

Underground parking

Overground parking

On the same topic

Last news

Doriti mai multe informatii despre sistemele de digital signage pentru parcari?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme digital signage pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English