Parcometre Stradale Flowbird pentru Mobilitate Urbana

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Intr-o lume in care orasele au devenit tot mai aglomerate, problema mobilitatii este una acuta, pentru care comunitatile cauta noi metode de eficientizare. In aceasta lume multimodala, orașul viitorului nu are alta opțiune decat sa devina smart.

In prezent, peste 100 de milioane de utilizatori din peste 80 de tari au incredere in expertiza si tehnologia parcometrelor stradale on-street Flowbird, pentru simplificarea platilor pentru parcare.

Astfel, pentru a maximiza potentialul de mobilitate al oraselor, 80% din capitalele europene folosesc parcometre Flowbird. Compania ofera solutii inovatoare pentru managementul parcarilor si ticketing pentru transportul in comun. In Romania, fast🅿️ark este reprezentantul oficial al Flowbird.

Flowbird - mai mult decat simple terminale de parcare

De peste 65 de ani, Flowbird modeleaza peisajul oraselor noastre, combinand capacitatile de parcare On si Off-Street pentru a minimiza impactul asupra mediului, reducand aglomeratia si imbunatatind mobilitatea.

De-a lungul timpului, si-a imbunatatit si reinnoit continuu produsele, serviciile si metodele de lucru, simplificand viata de zi cu zi a oamenilor, devenind mai eficienti si reducand costurile. Mai mult, produsele au interfete deschise pentru a permite integrarea cu alte sisteme.

Azi, tehnologia joaca un rol cheie in viata fiecaruia. In ceea ce priveste mobilitatea, comunitatile urbane sunt adesea in fruntea revolutiei digitale, cautand fluiditate si servicii personalizate.

Solutions

Terminalele de parcare sunt adesea legatura directa intre sofer si un sistem de parcare. Ele trebuie sa fie rezistente, fiabile, dar totodata usor de utilizat, motiv pentru care terminalele Flowbird pot rezista practic in orice mediu si sunt complet personalizabile.

Ascultam nevoile clientilor, pe baza experientei de zi cu zi si ne asiguram ca imbunatatim tehnologia in conformitate cu ceea ce isi doresc, pentru a face parcarea o experienta placuta. Toate acestea, intr-o lume in continua schimbare, contribuind la crearea oraselor conectate si mai inteligente prin:

 • Eficienta crescuta: in loc de bilete de hartie, plata este legata de numarul de inmatriculare al vehiculului si se poate face prin aplicatia noastra mobila sau la un terminal de parcare. Personalul parcarii scaneaza numarul de inmatriculare pentru a vedea daca taxa a fost platita.
 • Interfata tactila: Pentru a se plia pe noile comportamente digitale si pentru a asigura cea mai buna experienta de utilizare atunci cand e vorba de plata parcarii si de alte servicii, echipamentele Flowbird dispun de ecrane tactile color care au interfete si secvente de operare similare cu cele ale aplicatiilor mobile.
 • Control imbunatatit: Acces la informatii cumulate despre intreaga operatiune de parcare. Atunci cand analiza de date este mai eficienta, disponibilitatea clientilor de a plati creste.
 • Acceptarea platii cu cardul: Permiterea tuturor modalitatilor de plata, permitand insa gestionarea tranzactiilor prin servicii de plati certificate si securizate.
Trasaturi

100% autonom in ceea ce priveste cerintele de energie, datorita puternicului panou solar

Mentenanta usoara, folosind componente simplu de inlocuit

Timp de functionare maxim datorita auto-monitorizarii inteligente

Sigure si foarte rezistente la vandalism, cu inlocuirea rapida si sigura de cutiilor de monede pentru colectare

Management eficient prin sisteme de comunicatii wireless bidirectionale

Colectare eficienta de informatii prin raportare in timp real

Diverse modalitati de plata: monede, bancnote, card de credit, card contactless

Reciclabile in proportie de 98% la momentul retragerii lor, dupa un numar de ani de folosinta

Mobile application UPPARK

Accesul la serviciile urbane este organizat in functie de utilizatori, iar pentru a sprijini aceasta abordare, oferim diferite metode de plata si control. Astfel, pentru rezolvarea problemei parcarilor si a traficului auto, solutia poate fi implementarea principiilor de smart parking. Concret: ghidarea conducatorilor autor catre locurile de parcare disponibile prin furnizarea in timp real a datelor provenite de pe strada, din diverse surse.

Parcarea devine usoara, sigura si rapida folosind aplicatia mobila UPPARK. Prin intermediul ei, conducatorii auto pot gasi rapid un loc de parcare si pot plati taxa de parcare comod si sigur.

Dezvoltata de compania fast🅿️ark, aplicatia UPPARK Parking App – ce poate fi descarcata din Google Play sau App Store – poate identifica locurile libere din parcarile stradale, multietajate sau din loturile de parcare. Achitarea taxei de parcare se poate face prin card bancar sau SMS.

Buzau
Iasi
Parking meters

Street Smart

Flowbird a proiectat StreetSmart pentru a oferi o interfata de utilizator superioara. Mai mult decat un aparat Pay & Display, este o platforma valoroasa de servicii. E un dispozitiv modular, multimodal si securizat ce ofera utilizatorilor numeroase servicii, indiferent daca implica sau nu plata. Este o  solutie scalabila, cu accent pe experienta utilizatorului.

Features:

 • Ecran tactil color securizat de 10” (de dimensiunea unei tablete), care permite mărirea, glisarea etc.
 • Interfete si secvente de operare similare cu cele ale aplicatiilor mobile (in ton cu noile comportamente digitale)
 • Tehnologie integrata de ultima generație: procesor, modem 4G, posibilitatea de a derula videouri de rezolutie inalta (cu sunet, prin mufa pentru casti), cititor optic de coduri de bare/cod QR etc.
 • Panou solar de alimentare
 • Poate gestiona toate metodele de plata (monede, carduri bancare și contactless, plati cu telefonul mobil (Apple Pay, Android Pay, Samsung Pay etc.) folosind tehnologia NFC
 • StreetSmart foloseste un sistem de operare Android complet deschis care permite oraselor si operatorilor sa dezvolte aplicatii personalizate (aplicatiile terte pot fi instalate independent pe terminal). Pe langa plata parcarii, pot fi instalate aplicatii precum: abonamente, info despre oras, publicitate platita si oferte

Strada S5

S5 este un terminal de parcare cu o interfata prietenoasa si ecran tactil, pentru a imbunatati experienta utilizatorului. Este conectat la platforma Streetsmart de la Flowbird, ce gestioneaza bilete digitale, permise, tarife etc. Maximizeaza experienta utilizatorului pentru aplicatii de informare, inregistrare si plata.

Features:

 • Display tactil de 9,7” cu protectie din geam securizat de 6 mm
 • Afisare cu pictograme animate, text, harti si meniuri dinamice pentru a ghida utilizatorul
 • Combinatii multiple de plata (monede, bancnote, card bancar & card contactless, plata prin telefon mobil folosind tehnologia NFC)
 • Design adaptat persoanelor cu dizabilitati, pentru acces si informari usoare
 • Proces simplificat de inregistrare a numarului de inmatriculare al vehiculului
 • Panou solar multidirectional (30 W)
 • 5 niveluri de securitate a colectarii numerarului (P0 – P4) conforme standardului european EN 12414:2020
 • Picior din otel inoxidabil pentru o mai buna protectie la zgarieturi. Compatibil cu piedestal existent

Strada EVOL

Strada Evolution foloseste platforma electronica NEOPS™ ce suporta o gama extinsa de inovatii in ceea ce priveste functionalitatea. Accepta inclusiv primele cititoare de carduri integrate Chip & PIN/contactless. Strada Evol are mecanisme de blocare extrem de sigure pentru accesul la compartimente si protectie impotriva accesului fraudulos la date financiare sensibile si la furtul de numerar stocat. Structura compacta e rezistenta la vandalism.

Features:

 • Design compact adaptat persoanelor cu dizabilitati
 • Combinatii multiple de plata (monede, bancnote, card contactless, card prepay, NFC si plata cu Apple Watch)
 • Panou solar multidirectional (30 W) si antena 4G (pentru o mai buna receptie si transmisie a datelor)
 • Interfata user-friendly: ecran color de 7”, cu pictograme, text, harti si meniuri dinamice pentru a ghida utilizatorul
 • Tastatura ce faciliteaza introducerea rapida si usoara a oricaror informatii
 • 3 niveluri de securitate a numerarului (P0, P2, P3/S2), conforme Standardului European prEN 12414:2019
 • 2 tipuri de colectare numerar: Rapid (cutie mobila pentru monede) si Transfer
 • Carcasa cu ciclu de viata extins (capac standard din poliamida; strat de vopsea cu rezistenta mare la UV; picior din otel inoxidabil)

Strada PAL 3

Strada Evolution se bazeaza pe platforma electronica NEOPS™ a Flowbird. E compatibil cu cele mai recente inovatii, inclusiv primele cititoare de carduri integrate Chip & PIN/contactless pentru terminale nesupravegheate. Combinând viteza de procesare, puterea, autonomia, fiabilitatea și securitatea, platforma NEOPS permite terminalului Strada Evolution sa suporte o gama extinsa de inovatii in termeni de functionalitate.

Features:

 • Design compact adaptat persoanelor cu dizabilitati
 • Combinatii multiple de plata (monede, bancnote, card contactless, card prepay, NFC si plata cu Apple Watch)
 • Panou solar multidirectional (30 W) si antena 4G (pentru o mai buna receptie si transmisie a datelor)
 • Interfata user-friendly: ecran color de 7”, cu pictograme, text, harti si meniuri dinamice pentru a ghida utilizatorul
 • Tastatura ce faciliteaza introducerea rapida si usoara a oricaror informatii
 • 3 niveluri de securitate a numerarului (P0, P2, P3/S2), conforme Standardului European prEN 12414:2019
 • 2 tipuri de colectare numerar: Rapid (cutie mobila pentru monede) si Transfer
 • Carcasa cu ciclu de viata extins (capac standard din poliamida; strat de vopsea cu rezistenta mare la UV; picior din otel inoxidabil)
Cluj-Napoca
Equipments

Flowbird Strada PAL  Multiservices terminal for on-street and off-street parking
Brochure

Flowbird Strada Evolution   On-street parking terminal
Brochure
Technical specifications
Video presentation

Flowbird Street Smart   Terminal for on-street parking and tourist information
Technical specifications

Mobile application UPPARK

References
Complete services, Turnkey projects

Pentru echipamente multifunctionale de plata produse de Flowbird, fast🅿️ark, membra a grupului AVITECH, ofera o complete array of services:Advisory in choosing the best solutions, Design, Equipment Procurement, Installation, Maintenance and Technical Support..

A distinct role is given to the process of vehicle access systems integration with other building systems and installations:Video Surveillance, Burglary Detection, Perimeter Protection, Integrated Security Systems (PSIM), Fire Detection, BMS, Parking systems

Reference works

HUB Parking Technology automatic payment systems are also installed in Romania in various locations: Cluj-Napoca – Primaverii 8 (266 locuri de parcare) Cluj-Napoca – Primaverii 20 (379 locuri de parcare); Cluj-Napoca – Mogosoaia 9 (292 locuri de parcare); Bucuresti, Bvd. Decebal (720 locuri de parcare); Edenland Brasov; Parcare Tei, Bucuresti; Parcare Obor, Bucuresti; Parcare Hotel Qosmo, Brasov; Parcare Coresi, Brasov, rezidential; Parcare Coresi, Brasov, birouri.

Doriti mai multe informatii despre parcometrele stradale Flowbird?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme pentru parcare on-street va stau la dispozitie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English