Parcometre Flowbird pentru Municipiul Calarasi

Primaria municipiului Calarasi a anuntat trecerea la un sistem de parcare modern, pe baza de parcometre Flowbird, in zona Pietei BIG, in parteneriat cu fast🅿️ark Co. SRL, lider in furnizarea de tehnologii inovatoare si solutii integrate pentru parcari in Romania. Prin implementarea noilor parcometre inteligente Flowbird alimentate cu energie solara, parcarile on-street de pe strazile Stirbei Voda si Belsugului vor beneficia de cea mai recenta tehnologie din industrie. Aceasta modernizare se inscrie in linia eforturilor municipalitatii de a imbunatati si simplifica experienta de parcare a utilizatorilor si, totodata, de a asigura o mai buna colectare a taxelor de parcare la bugetul local.

Solutie eficienta pentru plata parcarii publice

Cu o populatie de peste 70.000 de locuitori, Calarasi este municipiul resedinta al judetului cu acelasi nume. Aici, primaria a dorit implementarea unei solutii pentru plata locurilor de parcare publice, pentru care a ales solutia oferita de fast🅿️ark: parcometre autonome energetic.

Acestea sunt alimentate cu energie solara si sunt integrate in ecosistemul fast🅿️ark, ce ofera atat aplicatii de monitorizare si management al functionarii echipamentelor de pe raza municipiului, cat si aplicatii ce permit gasirea unui loc de parcare, plata electronica a acestuia (cu cardul sau prin SMS), precum si aplicatii de enforcement pentru controlorii de parcare.

Modalitati flexibile de plata

Asadar, incepand cu data de 13 februarie 2023, primaria municipiului Calarasi a anuntat disponibilitatea operationala a noilor parcometre Flowbird amplasate in zona Pietei BIG, pe strazile Stirbei Voda si Belsugului (parcarea din dreptul florariilor si cea de la Aldis).

Noul sistem de parcare va include terminale de parcare cu plata, accesibile pentru toti utilizatorii, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati, asigurand acces si informari usoare.

Taxa de parcare este pentru maxiumum 3 ore, iar plata va fi acceptata fie cu monede or card bancar, fie prin SMS.

Odata efectuata plata, sesiunea de parcare este permisa pe baza tichetelor emise de parcometrele Flowbird. Chitanta poate fi lasata in autovehicul intr-un loc vizibil, astfel incat datele inscriptionate sa fie lizibile din exterior.

Integrare cu aplicatia mobila UPPARK

Parcometrele sunt perfect integrate cu aplicatia mobila pentru parcari UPPARK, care simplifica semnificativ intregul proces de inregistrare si plata. De asemenea, aplicatia instalata pe telefonul mobil elimina nevoia de a folosi numerar si permite plata de oriunde.

Aplicatia UPPARK se poate descarca gratuit din App Store si Google Play si functioneaza perfect datorita interfetei sale intuitive prin inregistrarea numarului de inmatriculare al masinii. Odata configurat contul, utilizatorul confirma in aplicatie zona din oras sau parcarea in care se afla, pentru a plati tariful, estimeaza timpul deparcare si selecteaza durata (intre 1 si 3 ore).

Metoda de plata este sigura, indiferent daca plata se face cu un card bancar inregistrat in aplicatie sau prin SMS.

Pentru plata prin SMS de pe telefonul mobil, procesul presupune introducerea codului CL1 + numarul de inmatriculare al autovehiculului, pentru parcarea de 1 h (ex: CL1 CL00FPK). Pentru o durata de parcare de 2 h se foloseste codul CL2 + numarul masinii, iar pentru 3 h, codul este CL3 + numarul masinii. SMS-ul este trimis catre numarul 7442, din orice retea nationala, Digi, Orange sau Vodafone.

Taxa de parcare se aplica pentru urmatoarele intervale orare: L-V intre orele 07.00-18.00 si S-D intre orele 07.00-14.00.

Management sigur si costuri reduse de mentenanta

Prin implementarea terminalelor Flowbird cu optiuni de plata convenabile, municipalitatea va putea gestiona mai bine veniturile rezultate de pe urma activitatilor de parcare, fluxul de vizitatori in perioadele de varf si va decongestiona traficul din zona. Trecerea la aceste statii de plata va creste nivelul de servicii asigurate de municipalitate cetatenilor.

Toate datele privind tranzactiile de la terminalele de plata sunt trimise in timp real catre sistemul de gestionare. Folosind datele furnizate de sistemul de parcometre Flowbird, municipalitatea poate monitoriza mai bine zonele de utilizare pe parcursul zilei. De asemenea, aceste date pot fi valoroase in configurarea planurilor viitoare de parcare.

Noile statii de plata sunt in functiune incepand din 13 februarie 2023. Pentru servicii complete, echipa FastPark ofera consultanta, studii de fezabilitate, studii de trafic si asistenta in stabilirea solutiilor de parcari potrivite nevoilor de mobilitate urbana. De asemenea, asigura design, installation and maintenance of on-street parking.

In prezent, peste 18 municipalitati de la noi din tara folosesc terminale moderne Flowbird pentru gestionarea parcarilor on-street. Aceasta implementare din municipiul Calarasi se va adauga listei in continua extindere de orase in care fast🅿️ark furnizeaza si instaleaza cu succes solutii integrate pentru parcari.

Despre fast🅿️ark Co. SRL

Prin intermediul tehnologiilor inovatoare pe care le promovam si al sistemelor inteligente, provenite de la unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industrie, compania noastra furnizeaza municipalitatilor si operatorilor privati solutii pentru amenajarea, dotarea si administrarea parcarilor, precum si pentru colectarea eficienta a taxelor provenite de la acestea.

Beneficiind de expertiza si profesionalismul unei echipe dedicate si pasionate de industria de parking, fast🅿️ark este unul dintre cei mai importanti furnizori de soluții integrate pentru amenajarea, dotarea si administrarea parcarilor.

Cu sediul in Bucuresti, fast🅿️ark este o companie dedicata exclusiv sistemelor de parcare off-street si on-street. Ecosistemul fast🅿️ark de smart parking permite integrarea tuturor dispozitivelor, echipamentelor, sistemelor si aplicatiilor software destinate parcarilor, indiferent de marca sau tipul acestora.

In cadrul ecosistemului fast🅿️ark, un rol important il are aplicatia mobila pentru parcari UPPARK, ce permite achitarea taxei de parcare prin SMS sau prin card bancar. Aplicatia este implementata la nivel national de catre municipalitati, proprietari si administratorii de parcari si are un numar impresionant de utilizatori (persoane fizice si/ sau companii).

Complete services, Turnkey projects

Our team provides advisoryfeasibility studies, traffic studies and support in establishing adequate parking solutions in order to address the mobility needs specific to each institution or company. At the same time, it ensures the designinstallation and maintenance of on-street parking.

Reference works

Throughout time, our company has implemented numerous projects for the fitting of off-street parking, in various activity fields, among which we can mention: [Municipalities] Bulevardul Decebal Bucharest, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8,Primaverii 20 , Focsani, [Hotels] Hotel Continental Arad, [Office buildings] Expo Business Park Bucharest, Floreasca Park Bucharest, Grand Offices Floreasca Bucharest, Multigalaxy I Bucharest, [Medical laboratory] Synevo, [Industry] Grupo Antolin Sibiu.

On the same topic
Equipments
Where we use them

On-street Parking
Smart City

On the same topic

Last news

Doriti mai multe informatii despre parcometrele Flowbird?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme automate pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English