Cluj-Napoca – Mogosoaia 9

Informatii despre proiect

In luna iulie a anului 2020, compania noastra a livrat si pus in functiune un sistem automat in cadrul parcarii cu 292 de locuri, situata pe Strada Mogosoaia nr. 9, Cluj-Napoca. Acesta include 1 terminal de intrare Lane Entry Slim Jupiter, 2 bariere Magnetic Control Parking Pro, 2 camere LPR Quercus, 1 automat de plata Automatic Pay Station Jupiter, aplicatia de plata a parcarii UPPARK Parking App, 1 terminal de iesire Lane Exit Slim Jupiter si sistemul de administrare. Jupiter Janus.

Echipamentele folosite in cadrul proiectului au fost furnizate de partenerii nostrii, producatori de top din domeniu: HUB Parking Technology  , Magnetic AutoControl Gmbh  , Quercus si  Indect  .

Acesta este cel de-al patrulea proiect derulat de compania noastra pentru orasul Cluj-Napoca, iar colaborarea continua si pentru parcarile de pe Strada Primaverii nr. 8 si Strada Primaverii nr. 20.

Provocare vs. Solutie

fastPark a fost ales furnizor pentru dotarea parcarii de pe Strada Mogosoaia nr. 9 datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti. Scopul principal al proiectului este de a implementa un sistem integrat de parcare pentru fluidizarea traficului urban si pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din Municipiul Cluj-Napoca.

Barierele Magnetic Control Parking Pro reprezinta solutia nr 1. pentru operatorii parcarilor multietajate datorita timpilor scurti de deschidere, costurilor mici de operare, manevrarii facile si a fiabilitatii ridicate. Acestea au o declaratie de conformitate care respecta Machinery Directive si o declaratie de performanta in acord cu EU’s Construction Products Regulation asa incat operatorii sunt intotdeauna in siguranta.

Features:

 • Prevenirea procesului de tailgating prin detectia eficienta
 •  a vehiculelor la intrarea si mai ales la iesirea din parcare;
 • Consum redus pentru functionare economica;
 • Accesibilitate optima pentru mentenanta facila;
 • Proiectate pentru 10 milioane de cicluri de deschidere si inchidere;

Echipamentele Quercus  se disting prin recunoasterea placutelor de inmatriculare deoarece acestea includ propriul software de recunoastere optica a caracterelor dezvoltat de Quercus, fabricat de ingineri interni de viziune computerizata, experti in recunoasterea placutelor de inmatriculare si prin instalarile fiabile realizate la nivel global.

Pentru a gestiona un flux ridicat de maşini într-un timp scurt la ieşirea din parcare, fără să se creeze cozi, sistemele de intrare/ iesire sunt conectate la camerele LPR. Astfel, sistemul principal ce validează ieşirea din parcare şi ridicarea barierei , cu ajutorul camerelor vor recunoaşte automat numerele de înmatriculare pentru care s-a efectuat plata (numerar, card şi aplicație mobilă) sau numerele de înmatriculare care sunt înregistrate în sistemul de administrare ca şi abonaţi (carduri contactless).

Rolul camerelor LPR:

 • De a asigura o securitate suplimentară şi eliminarea eventualelor modalităţi de fraudare;
 • Transmiterea de informaţii aplicației de plăţi şi caselor automate cu privire la numerele de înmatriculare intrate şi ieşite din parcare, prin intermediul sistemului de administrare.

Sistemul de control acces HUB Parking Technology , are rolul de a gestiona automat accesul in parcare, traficul din interiorul parcarii si iesirea. Accesul in parcare este asigurat prin intermediul terminalului de intrare care afiseaza pe display pictograme si informatii cu privire la modalitatile de acces si utilizare ale echipamentului.Iesirea din parcare se realizeaza la un terminal dedicat, care afiseaza informatii despre cum sa iesiti din parcare si sa utilizati echipamentul, afisand pictograme si mesaje de tip text.

Automatul de plata HUB Jupiter accepta plati electronice, bancnote, monede si vouchere ca modalitati de plata.

Features:

 • Display –LCD 15.6” cu touchscreen;
 • Unitate procesare tichet – gestioneaza multiple tipuri de tichete;
 • Cititor card proximitate – gestioneaza multiple tipuri de carduri pentru abonati;
 • Scaner –gestioneaza vouchere, rezervari si tichete 3rd de terta parte;
 • Imprimanta termica pentru chitante ;
 • Termostat programabil, ventilator si radiator;
 • Interfonie VoIP – sistem imbunatatit cu difuzoare separate;
 • Dispozitive EMV – multiple posibilitati de plata electronica, inclusiv pinpad si contactless
 • Combinatii multiple de plata (plata cu monede si bancnote)

Janus Management System (JMS)  ofera posibilitatea de a administra multiple zone de parcare si diferite tipuri de echipamente HUB prin intermediul aceleiasi interfete intuitive si facile.

Features:

 • Arhitectura de ultima generatie ii confera adaptabilitate astfel incat acesta poate fi configurat pentru a raspunde diverselor cerinte specific ale beneficiarilor;
 • Solutia poate fi folosita de mai multi utilizatori, iar aceasta gestioneaza mai multe zone de parcare si, implicit, mai multe echipamente;
 • JMS ofera rapoarte flexible si vizibilitate a performantei afacerii in timp real;
 • Software-ul JMS integreaza un dashboard profesional de tip Business Intelligence pentru preluarea si prelucrarea datelor. Pot fi accesate analize statistice complexe, iar acestea sunt usor de inteles pentru toata lumea, aspect ce permite intregii organizatii sa ia decizii in functie de datele de care dispun;
 • JMS coreleaza cu usurinta cateva functionalitati cheie cu datele colectate:discount-uri online, web booking, plata mobila etc;
 • JMS ofera acces rapid la date si informatii pentru imbunatatirea satisfactiei beneficiarului

Senzorii cu ultrasunete si indicator luminos de la Indect  , au rol de a monitorizara și de a indica cu precizie a starea fiecărui loc de parcare. Vizibilitatea locurilor libere este ridicată indiferent de condițiile de iluminare a parcării, din ambele direcții de deplasare, facilitând utilizarea la capacitate optimă a parcării.

Flexibila si scalabila
Automatul de plata Automatic Pay Station Jupiter accepta platile electronice, bancnotele, monedele si tichetele ca metode de plata. De asemenea, plata parcarii se poate realiza si prin intermediul aplicatiei UPPARK Parking App. Sistemul este scalabil si permite integrarea pe viitor a diferitelor echipamente.
Usor de gestionat
Intregul sistem de control acces, plata si subsistemele sale sunt gestionate de o unitate locala (instalata in parcare) cu procedurile necesare pentru vizualizarea, modificarea sau setarea parametrilor de control al accesului si a echipamentelor de plata si efectuarea controlului de la distanta. Sistemul de management permite niveluri de conectare bazate pe nume de utilizator si parole si are diferite profiluri predefinite pentru diferite atribute ale utilizatorilor si posibilitatea de a crea profile personalizate.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Oferirea de suport tehnic
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare off-street
04
Maintenance and Technical Support
Datele proiectului

Client   Primaria Cluj-Napoca

Domeniu   Municipalities

Locatie   Cluj-Napoca, Strada Mogosoaia, nr. 9

An   2020

Solutie   Sistem integrat de parcare off-street

Equipments

Lane Entry Slim Jupiter  Terminal de intrare
Brochure

Magnetic Control Parking Pro  Bariere

Technical specifications

Quercus LPR Camere ANPR
Technical specifications

Automatic Pay Station Jupiter Automat de plata

Technical specifications

UPPARK Parking App Aplicatie de plata a parcarii
Mobile application UPPARK

Lane Exit Slim Jupiter Terminal de iesire

Technical specifications

Jupiter Janus System (JMS) Sistem de administrare

Technical specifications

Services

Supply

Installation

Maintenance and Technical Support

On the same topic

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare
Generarea de venituri suplimentare pentru comunitate
Acces sigur in parcare
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English