Cum Usureaza Tehnologia LPR Accesul in Parcare

Fiecare vehicul are propriul numar de inmatriculare, asa ca de ce sa nu profitati de aceasta particularitate pentru a asigura o experienta de parcare mai sigura si mai usoara? Exact asta face LPR (License Plate Recognition). Controlul accesului prin recunoasterea placutelor de inmatriculare este utilizat astazi intr-o mare varietate de domenii, de la intrarile in sediile companiilor pana la zonele de securitate, parcarile off-street sau managementul flotelor auto. Pe langa aspectul evident de siguranta, un rol important il are si confortul utilizatorului.

Operatorii de parcari pot beneficia din plin de tehnologia de recunoastere a placutelor de inmatriculare (LPR). La fel, municipalitatile, care pot aplica tehnologia LPR in diferite parcari on-street si off-street.

Foarte utila poate fi si pentru universitati si campusuri, unde prin LPR se pot verifica permisele digitale de parcare. De asemenea, este recomandata pentru operatorii privati, spitale, centre de afaceri sau aeroporturi. In orice mediu, o solutie LPR bazata pe cloud identifica vehiculele si usureaza accesul/iesirea in/din parcari.

Cum functioneaza tehnologia LPR?

LPR, cunoscuta si sub numele de ANPR (Recunoasterea Automata a Placutelor de Inmatriculare), este o tehnologie de procesare a imaginilor utilizata pentru a identifica vehiculele in functie de numerele de inmatriculare.

Sistemul foloseste iluminarea si o camera cu infrarosu pentru a capta imaginea din fata a vehiculului, iar un software de procesare a imaginilor analizeaza imaginile si extrage informatiile de pe placuta de inmatriculare. Imaginile digitale preluate de camerele video sunt evaluate folosind algoritmi complecsi, astfel incat datele obtinute sa poata fi utilizate automat.

De ce sa alegi tehnologia LPR?

In primul rand, pentru siguranta: numarul de inmatriculare serveste ca bilet virtual si ofera acces liber, prevenind furtul masinilor din parcare sau schimbarea tichetelor. Deoarece tichetul si placuta de inmatriculare trebuie sa se potriveasca la intrare si la iesire, este aproape imposibil de fraudat. Cu LPR, puteti gestiona cu usurinta listele negre (clienti problematici) si puteti controla toate evenimentele si activitatile la intrare si iesire.

Tehnologia LPR este foarte fiabila: este usoara determinarea orei reale de intrare pe baza numarului placutei de inmatriculare. In plus, LPR permite integrari si personalizari multiple, in special pentru parcarile contractuale, unde utilizatorul recurent poate intra si iesi fara probleme din parcare, fara alte tichete de acces decat numarul de inmatriculare al masinii.

Cu LPR, este posibila intrarea folosind un tichet preplatit sau solutii fara numerar (cashless).

Un alt beneficiu oferit de LPR la intrari/iesiri este posibilitatea de a rezerva un loc de parcare in avans, pentru a scuti utilizatorul de stresul gasirii unui loc liber.

Nu in ultimul rand, tehnologia LPR poate fi modernizata si upgradata la solutiile existente.
Este usor de inteles cum LPR poate imbunatati experienta utilizatorilor si cum deschide o gama de avantaje pentru operatorii de parcari.

Trasaturi-cheie ale tehnologiei LPR

Intrari si iesiri mai rapide

Deschiderea automata a barierei

Disponibilitate constanta

Gestionarea usoara a locurilor de parcare

Mai multa siguranta pentru parcare

Usurarea sarcinilor pentru personalul parcarii

Managementul parcarii pe baza de LPR inseamna:

Imbunatatirea preciziei si reducerea consturilor de operare
Analizele video pentru recunoasterea placutelor de inmatriculare sunt recunoscute pentru acuratetea lor. Acolo unde oamenii fac erori, software-ul sistemului LPR va ajuta sa pastrati inregistrari precise ale tuturor vehiculelor din parcare. In trecut, verificarea manuala era singura optiune, fiind un proces consumator de timp si supus erorilor. Prin analiza video pe baza tehnologiei LPR, sistemul semnaleaza automat vehiculele neinregistrate si alerteaza echipa in consecinta. Fara a necesita permise fizice sau tichete, costurile de operare sunt reduse si se elimina nevoia de personal in parcare.

Prevenirea blocajelor la intrari si iesiri
Parcarile se pot bloca rapid la orele de varf, cand masinile se opresc pentru a lua un tichet sau pentru a-si verifica identitatea la intrare. Insa, folosind un sistem LPR, scanerul va capta automat numarul de inmatriculare. Fluxul imbunatatit va reduce riscul de incidente. Clientii nu numai ca vor fi mai multumiti de un trafic mai lejer la intrari si iesiri (ceea ce poate deveni periculos daca parcarea este situata pe o strada aglomerata), dar vor beneficia si de avantajele unui sistem precis. Partea buna a tehnologiei LPR este ca functioneaza optim si in conditii de lumina slaba.

Plus de siguranta, folosind o solutie „touchless”
Tehnologia LPR reduce sau elimina nevoia de personal in parcare. Fiind o solutie „toucheless” de intrare si iesire, soferii nu trebuie sa isi faca griji legate de masurile sanitare (avand deja experienta pandemiei de COVID-19). Soferii pot plati fara a interactiona fizic cu angajatii parcarii.

In Romania, compania fast🅿️ark este partener oficial al HUB Parking Technology, divizie a grupului FAAC, specializata in dezvoltarea, producerea si instalarea sistemelor de control acces si parcare.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Echipa noastra ofera consultantastudii de fezabilitate, studii de trafic si asistenta in stabilirea solutiilor de parcari potrivite pentru a raspunde nevoilor de mobilitate specifice fiecarei institutii sau companii. De asemenea, asigura proiectareainstalarea si mentenanta parcarilor on-street.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte pentru dotarea parcarilor on-street si off-street in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: [Municipalitati] Alba Iulia, Buzau, Bulevardul Decebal Bucuresti, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8Primaverii 20, Campina, Craiova, Focsani, Gheorgheni, Mangalia, Iasi, [Hoteluri] Hotel Continental Arad, [Cladiri de birouri] Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Park Bucuresti, Grand Offices Floreasca Bucuresti, Multigalaxy I Bucuresti, [Laborator medical] Synevo, [Industrie] Grupo Antolin Sibiu, FM Logistic.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre tehnologia LPR?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme automate pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română