Supraveghere Video pentru Mobilitate Urbana

Mobilitatea este o componenta cheie a unui oras, deoarece locuitorii doresc sa se deplaseze confortabil si in siguranta, in cat mai putin timp posibil. Insa, asa cum orasele evolueaza, la fel si optiunile de mobilitate se schimba, cu scopul de a evita blocajele din trafic. Astfel, in planificarea urbana si gestionarea traficului si aglomeratiei, tehnologia – in special sistemele de supraveghere – au un rol esential in sprijinirea sigurantei si eficientei viitoare.

Trafic urban supravegheat video

Tehnologia video poate fi utilizata in timp real pentru a asigura fluenta traficului urban si a minimiza aglomeratia. In acest context, gestionarea intersectiilor si controlul semafoarelor sunt componente critice.

Camerele de supraveghere video echipate cu software inteligent pot fi integrate cu semafoarele pentru a intelege mai bine fluxul de pietoni si de vehicule din intersectii. Iar statisticile de trafic in timp real sunt utile pentru operarea si optimizarea controlorului de trafic.

Monitorizarea video a spatiilor de parcare

Un alt element ce afecteaza fluiditatea traficului este gestionarea eficienta a parcarilor. Statisticile arata ca o parte insemnata a aglomeratiei dintr-un oras este cauzata de soferii care cauta locuri de parcare disponibile.

Solutiile de retele de camere video pot fi utilizate pentru a monitoriza parcarile gratuite si a oferi informatii aplicatiilor mobile de navigatie sau sistemelor de semnalizare digitala, care, la randul lor, sa ajute soferii sa gaseasca locuri libere de parcare.

Prin implementarea automatizarii pot fi obtinute niveluri suplimentare de eficienta in zonele de parcare. Cu un sistem de recunoastere a numerelor de inmatriculare (LPR), accesul la locurile de parcare se poate face fara batai de cap si cu plata automatizata, imbunatatind astfel experienta de parcare si fluxul de vehicule.

Siguranta in trafic – un obiectiv critic

Solutiile de camere video pot fi utilizate ca „detectoare automate” de incidente, identificand accidentele in cateva secunde pentru a sprijini operatiunile de interventie cu date de trafic actionabile in timp real. Inregistrarile video de inalta calitate pot fi folosite pentru a cunoaste situatia si pentru a lua masurile corespunzatoare.

Zilnic, traficul urban este expus diverselor tipuri de contraventii si infractiuni, cum ar fi nerespectarea culorii semaforului, conducerea pe sens interzis, depasirea vitezei admise sau parcarea incorecta. Chiar daca pot parea mici incalcari, acestea pot avea efecte extrem de periculoase.

Camerele video de retea impreuna cu analizele bazate pe datele furnizate pot detecta o gama de incalcari si pot conduce la gasirea unor solutii sigure. Impreuna cu recunoasterea placutelor de inmatriculare, sistemul poate declansa automat avertismente pentru masuri de siguranta mai eficiente.

Mobilitate urbana

Asa cum am amintit, comportamentul de mobilitate este in continua schimbare. Orasele cu crestere rapida ridica provocari in ceea ce priveste tendintele si cerintele de mobilitate, cu probleme precum cresterea timpului de deplasare, poluarea aerului, poluare fonica sau accidente. Astfel, infrastructura de trafic si de mobilitate este o problema complexa pentru fiecare municipalitate.

Camerele video cu algoritm inteligent Deep Learning pot fi folosite pentru a colecta si procesa date – pot grupa si numara oameni, vehicule si obiecte, permit recunoasterea placutelor de inmatriculare. De asemenea, pot colecta date despre modul in care oamenii si vehiculele se deplaseaza prin oras si pot intelege fluxul de trafic in diferite zone si ore ale zilei. Concret, se pot folosi la scara larga pentru cresterea securitatii pe drumuri sau in scenarii de intrare/iesire si controlul accesului in parcari.

Aceste informatii ajuta, de asemenea, la recunoasterea zonelor nesigure, cum ar fi locurile cu o rata ridicata de accidente, astfel ca pe baza informatiilor pot fi introduse masuri suplimentare de siguranta.

Orasele vor continua sa se schimbe pe masura ce populatia urbana creste, iar mobilitatea va evolua constant, deoarece rezidentii si vizitatorii care se misca in peisajul orasului introduc noi optiuni de deplasare pentru a-si imbunatati propriile moduri de transport. Va puteti adapta la aceste nevoi in schimbare doar daca sunteti echipat cu informatii si perspective fiabile.

Cresterea urbana echivaleaza si cu o prioritizare a obiectivelor generale de sustenabilitate. Folosirea inteligenta a tehnologiei va va permite sa tineti pasul cu nevoile populatiei orasului si sa planificati eficient schimbarile viitoare.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Echipa noastra ofera consultantastudii de fezabilitate, studii de trafic si asistenta in stabilirea solutiilor de parcari potrivite pentru a raspunde nevoilor de mobilitate specifice fiecarei institutii sau companii. De asemenea, asigura proiectareainstalarea si mentenanta parcarilor on-street.

Lucrari de referinta

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte pentru dotarea parcarilor off-street in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: [Municipalitati] Bulevardul Decebal Bucuresti, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8,Primaverii 20 , Focsani, [Hoteluri] Hotel Continental Arad, [Cladiri de birouri] Expo Business Park Bucuresti, Floreasca Park Bucuresti, Grand Offices Floreasca Bucuresti, Multigalaxy I Bucuresti, [Laborator medical] Synevo, [Industrie] Grupo Antolin Sibiu.

Pe aceeasi tema
Echipamente

Senzori parcare
Echipamente de plata
Sisteme automate
Dispozitive de monitorizare
Aplicatii software
Infrastructura IT&Communication

Unde le utilizam

Smart City

Pe aceeasi tema

Ultimele noutati

Ultimele noutati

Doriti mai multe informatii despre solutiile de supraveghere video?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme automate pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Română