Campina

Informatii despre proiect

In luna august a anului 2020, compania noastra a instalat in Orasul Câmpina un sistem de automate electronice pentru eliberarea tichetelor de parcare, o serie de 5 parcometre Flowbird  cu senzori de poluare,aplicatia mobila pentru plata parcarii UPPARK Parking App   si aplicatia de enforcement.

Proiectul are ca obiectiv general promovarea mobilitatii urbane durabile si cresterea calitatii vietii pentru cetatenii Orasului Câmpina prin implementarea unui sistem integrat de parcare.

Provocare vs. Solutie

fast🅿️ark a fost ales furnizor pentru dotarea parcarii din Orasul Campina datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti.

Sistemul inteligent de parcare asigura monitorizarea si gestioneaza centralizate spatiile de parcare publica cu plata, urmareste starea de ocupare a spatiilor de parcare, ofera oportunitatea de a plati atat la parcometru cat si prin intermediul aplicatiei mobile, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare atunci cand nu se respecta regulamentul de parcare.

Flowbird  este un lider global in industria sistemelor de plata a parcarii on-street si partener al Parkeon (Franta) si Cale (Suedia). Oferind solutii de pornire in inregistrarea parcarilor si vanzarea biletelor de transport public, Flowbird a jucat un rol important in domeniul transportului urban.

Caracteristici parcometre Flowbird:

 • Alimentarea se face prin panoul solar incorporat in carcasa echipamentului;
 • Senzor de poluare;
 • Combinatii multiple de plata – monede, bancnote, carduri bancare contactless, carduri preplatite, NFC si plata cu Apple Watch;
 • Posibilitate de instalare modul plata card cip compusa din: cititor card cip, tastatura PIN;
 • Imprimanta termica pentru chitante;
 • Iluminare ecran in mod automat pe timp de noapte
 • Comunicare prin modem 4G incorporat cu raportarea in timp real a tuturor tranzactiilor efectuate catre sistemul de back-office

UPPARK Parking mobile App ofera posibilitatea de a plati taxa de parcare prin intermediul cardului bancar inregistrat in aplicatie, cat si prin intermediul unui mesaj SMS catre operatorul de telefonie mobila cu care aveti contract, fara a mai duce tichetul la masina.

Beneficiile aplicatiei mobile:

 • Inregistrare sigura, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii in materie de plati;
 • Parcare corecta, in functie de pozitia ta, gasesti usor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exacta, stii dinainte toate tarifele si comisioanele de plata;
 • Platesti din mers, comod cu telefonul in timp ce te afli in drum spre locul unde vrei sa ajungi;
 • Primesti notificari, esti anuntat inainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungesti de la distanta, poti extinde durata de parcare de cate ori vrei, de oriunde te afli;

Aplicatia de enforcement este instalata pe telefonul agentului de control si ii da posibilitatea sanctionarii, in cazul in care locul de parcare nu a fost achitat. Aplicatia de management instalata pe calculatorul institutiei de control, permite prelucrarea sanctiunilor emise de fiecare agent in parte.

Economica si eco-friendly
Parcometrele Flowbird Evolution, instalate in Municipiul Gheorgheni functioneaza in regim autonom, fiind alimentate doar prin energie solara, dar avand si un sistem de acumulatori care asigura functionalitatea independenta 24 de ore din 24, prin propriul sistem de incarcare si optimizare a consumului, inclusiv pe perioada iernii.
Flexibila si scalabila
Ca metoda de plata, parcometrele accepta monede, bacnote, carduri bancare contactless si carduri preplatite folosind acelasi cititor ca si cel de carduri bancare. Datorita arhitecturii scalabile, acestea au modulul de plata card cip, ecran color pentru informare turistica, plata de abonamente si plata statii de incarcare masini electrice. Calitatea aerului este un factor determinant in asigurarea calitatii vietii in zonele urbane aglomerate. Senzorii de poluare sunt integrati in parcometre si masoara gradul de poluare al aerului in zona unde acestea sunt amplasate, afisandu-l pe ecranul LCD al parcometrului. Parcarea se poate plati si prin intermediul aplicatiei UPPARK Parking App cu cardul, prin SMS sau online la adresa https://payment.uppark.io/payment.
Usor de intretinut
Monitorizarea echipamentelor se face din dispeceratul nostru, 24/7/365. Majoritatea problemelor care apar se rezolva din back-office, aceasta constand in remedierea problemelor fara a mai fi nevoie de oameni pe teren. Datorita arhitecturii modulare si mentenatei fara suruburi, majoritatea pieselor se schimba pe teren, iar repunerea in functiune se realieaza rapid. Astfel, perioadele de utilizare fiind reduse la maxim.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Oferirea de suport tehnic
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare on-street
04
Maintenance and Technical Support
Datele proiectului

Client   Primaria Municipiului Campina

Domeniu   Municipalities

An   2020

Solutie   Sistem integrat de parcare on-street

Equipments

Flowbird Strada Evolution– Parcometru cu senzori de poluare
Technical specifications

UPPARK Parking App Aplicatie de plata a parcarii
Mobile application UPPARK

Aplicatia de enforcement
Specificatii

Services

Supply

Installation

Maintenance and Technical Support

On the same topic

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare prin introducerea unor noi modalitati de plata
Posibilitatea de a extinde si de a imbunatati ecosistemul de parking
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto
Acces sigur in parcare

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English