Buzau

Informatii despre proiect

In luna iunie a anului 2020, fastPark🅿️ark a livrat si a pus in functiune un sistem integrat de automate electronice pentru eliberarea tichetelor de parcare – 8 parcometre Flowbird  Strada Evo, aplicatia de plata a parcarii UPPARK Parking App   si aplicatia de enforcement.

Scopul principal al proiectului vizeaza promovarea mobilitatii urbane durabile si cresterea calitatii vietii pentru cetatenii Municipiului Buzau, prin implementarea unui sistem integrat de parcare.

Provocare vs. Solutie

fastPark🅿️ark a fost ales furnizor pentru dotarea parcarii din municipiul Buzau datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti.

Sistemul asigura monitorizarea and gestionarea centralizata a spatiilor de parcare publica cu plata, urmareste gradul de ocupare a acestor spatii, ofera oportunitatea de a plati atat la parcometre, cat si prin intermediul aplicatiei. De asemenea, asigura si impune respectarea regulilor de parcare regulamentara, prin aplicarea sanctiunilor corespunzatoare.

Flowbird  este liderul mondial al industriei de sisteme de plata a parcarii on-street, provenit din asocierea companiilor Parkeon (Franta) si Cale (Suedia). In acelasi timp, Flowbird joaca un rol important in domeniul mobilitatii urbane, prin solutii inovatoare oferite in managementul parcarilor, ticketing pentru transportul in comun.

Features:

 • Alimentarea se face prin panoul solar incorporat in carcasa echipamentului;
 • Combinatii multiple de plata – monede, bancnote, carduri bancare contactless, carduri preplatite, NFC si plata cu Apple Watch;
 • Posibilitate de instalare modul plata card cip compusa din: cititor card cip, tastatura PIN;
 • Imprimanta termica pentru chitante;
 • Senzori deschidere usa si senzori detectie prin efractie;
 • Iluminare ecran in mod automat pe timp de noapte;
 • Comunicare prin modem 4G incorporat cu raportarea in timp real a tuturor tranzactiilor efectuate catre sistemul de back-office.

UPPARK Parking mobile App ofera posibilitatea de a plati taxa de parcare prin intermediul cardului bancar inregistrat in aplicatie, cat si prin intermediul unui mesaj SMS catre operatorul de telefonie mobila cu care aveti contract, fara a mai duce tichetul la masina.

Beneficiile aplicatiei mobile:

 • Inregistrare sigura, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii in materie de plati;
 • Parcare corecta, in functie de pozitia ta, gasesti usor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exacta, stii dinainte toate tarifele si comisioanele de plata;
 • Platesti din mers, comod cu telefonul in timp ce te afli in drum spre locul unde vrei sa ajungi;
 • Primesti notificari, esti anuntat inainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungesti de la distanta, poti extinde durata de parcare de cate ori vrei, de oriunde te afli.

Aplicatia de enforcement este instalata pe telefonul agentului de control si ii da posibilitatea sanctionarii, in cazul in care locul de parcare nu a fost achitat. Aplicatia de management instalata pe calculatorul institutiei de control, permite prelucrarea sanctiunilor emise de fiecare agent in parte.

Economica si eco-friendly
Cele 8 parcometre Flowbird Strada Evo functioneaza in regim autonom, fiind alimentate doar prin energie solara, dar avand si un sistem de acumulatori care asigura functionalitatea independenta 24 de ore din 24, prin propriul sistem de incarcare si optimizare a consumului, inclusiv pe perioada iernii.
Flexibila si scalabila
Ca metoda de plata, parcometrele accepta monede, bacnote, carduri bancare contactless si carduri preplatite folosind acelasi cititor ca si cel de carduri bancare. Datorita arhitecturii scalabile, acestea au modulul de plata card cip, ecran color pentru informare turistica, plata de abonamente si plata statii de incarcare masini electrice. Se pot pune ulterior, dupa o etapa de functionare, alte module ca upgrade, in functie de necesitatea zonei in care sunt amplasate parcometrele. Reteaua se poate extinde ulterior cu alte parcometre Flowbird in diferite configuratii, cu senzori, dispozitive si sisteme ale ecosistemului fastPark. Parcarea se poate plati si prin intermediul aplicatiei UPPARK Parking App cu cardul, prin SMS sau online la adresa https://payment.uppark.io/payment.
Usor de intretinut
Echipamentele sunt monitorizate 24/7/365 inclusiv din dispeceratul nostru. Majoritatea situatiilor care apar se rezolva din back-office, iar aceasta se traduce printr-o remediere rapida a acestora, nefiind nevoie de oameni pe teren. Datorita ahitecturii modulare si cu mentenanta fara suruburi, majoritatea pieselor se schimba pe teren, iar repunerea in functiune se realizeaza repede.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat
02
Oferirea de suport tehnic
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare on-street
04
Maintenance and Technical Support
Datele proiectului

Client   Primaria Municipiului Buzau

Domeniu   Municipalities

An   2020

Solutie   Sistem integrat de parcare on-street

Equipments

Flowbird Strada Evo- Parcometre stradale
Technical specifications

Aplicatia de enforcement
Technical specifications

Mobile application UPPARK

Services

Supply

Installation

Maintenance and Technical Support

On the same topic

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare prin introducerea unor noi modalitati de plata
Generarea de venituri suplimentare pentru comunitate
Reducerea semnificativa a perioadelor de nefunctionare a parcometrelor
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English