3 ways of reducing traffic in urban centres

Marile centre urbane adopta diverse programe si tehnologii inovatoare pentru a reduce traficul.

Pe masura ce din ce in ce mai multi oameni folosesc masinile ca principal modalitate de transport si se deplaseaza cu acestea in marile centre urbane, administratiile locale trebuie sa mentina calitatea vietii locuitorilor. O problema importanta este ambuteiajul.  In timp ce solutiile traditionale precum construirea mai multor benzi au fost potrivite in trecut, numeroase orase adopta tehnologii inovatoare.

Tarifare pe trafic

Conform International Bridge, Tunnel and Turnpike Association (IBTTA), tarifarea pe trafic este intalnita in Europa si patrunde usor si in SUA. Aceasta presupune plata unei taxe de catre conducatorii auto care folosesc drumul respectiv pe parcursul orelor de varf.

Prin intermediul acestei initiative, administratiile locale isi propun sa descurajeze persoanelor sa calatoreasca cu masinile in anumite period si sa ii determine sa foloseasca transportul in comun, carpooling sau bike-share. Aceasta abordare are si avantajul de a genera bani pentru imbunanatirea infrastructurii.

Smart parking

Numeroase orase au implementat tehnologia smart parking care le ofera conducatorilor auto informatii in timp real referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare cu scopul de a reduce timpul pe care il petrec in cautarea acestora.

In alte centre urbane se utilizeaza solutii ce au la baza senzori pentru a ajusta costul locurilor de parcare in functie de cerere astfel incat conducatorii auto sa beneficieze de costuri mici sau sa evite deplasarea cu autoturismele atunci cand costurile sunt mari.

Programe de micro-mobilitate

Administratiile locale incearca sa incurajeze folosirea vehiculelor cu doua roti in defavoare autoturismelor prin lansarea programelor de micro-mobilitate precum cele de bike-sharing si scooter-sharing.

Doresti mai multe informatii despre sistemele de smart parking?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English