5 Avantaje ale Solutilor Smart Parking

In prezent, smart parking-ul reprezinta o initiativa tot mai intalnita in cadrul conceptului de smart city. In numeroase orase din Europa, dar si in alte parti ale lumii au fost derulate diferite proiecte de parcare inteligenta, cu scopul evitarii si diminuarii problemelor de trafic si de parcare. Prin natura lor, solutiile de smart parking sunt scalabile, eficiente si flexibile, fiind totodata perfecte pentru orasele moderne ce pot valorifica potentialul IoT.

O necesitate in mediile urbane aglomerate

Adoptarea unor solutii de parcare inteligenta a devenit o nevoie pentru orasele dens populate, deoarece, in ultimele decenii, numarul vehiculelor a crescut intr-un ritm alert.

Mai mult, diverse studii si cercetari arata ca numarul de vehicule de pe sosele va continua sa creasca, ceea ce va face ca parcarile si drumurile sa fie si mai aglomerate. Toate acestea evidentiaza necesitatea integrarii unor solutii de smart parking in orase.

Aceste solutii nu numai ca vor reduce traficul, dar vor ajuta si soferii sa nu creeze blocaje in zone, din cauza indisponibilitatii spatiilor de parcare.

Cu ajutorul datelor in timp real afisate de panourile de semnalizare digitala sau in aplicatiile mobile, soferii vor sti din timp daca si unde sunt locuri de parcare disponibile.

Probleme obisnuite cu care se confrunta soferii

Cresterea gradului de urbanizare si cresterea numarului de autovehicule personale sunt doua cauze majore ce au condus la cererea tot mai mare de locuri de parcare securizate. Numarul mare de masini de pe drumurile publice face din gasirea unui loc de parcare o „experienta ostila” pentru soferi.

Intr-un sistem traditional de parcare, zonele dens populate sunt costisitoare pentru soferi, in termeni de bani, productivitate si timp irosit pentru gasirea unui loc liber. Iar acest lucru nu este doar un motiv de frustrare pentru ei, ci si un factor de crestere exponentiala a traficului rutier.

Aceste argumente sustin ratiunea adoptarii unor tehnologii avansate pentru modernizarea parcarilor.

5 avantaje ale solutiilor Smart Parking:

  1. Consum mai redus de combustibil

Smart parking-ul este rezultatul inovatiilor umane si al tehnologiei avansate, care nu numai ca ofera un acces usor la locurile de parcare, dar ajuta si la economisirea de resurse (combustibil, timp si spatiu). In mediile urbane unde sunt implementate solutii de parcare inteligenta, soferii sunt ghidați direct catre locurile de parcare libere. Acest lucru elimina traficul suplimentar pentru gasirea unui loc de parcare. Prin urmare, cu o solutie Smart Parking se iroseste mai putin combustibil, ceea ce inseamna economie de bani pentru conducatorii auto si o experienta de parcare imbunatatita.

  1. Eficienta in termeni de timp si costuri

Tehnologiile inteligente de parcare au potentialul de a economisi timp si bani pentru soferi. Atunci cand intra intr-o zona de parcare aglomerata, conducatorii auto pot pierde minute bune in cautarea unui loc liber. Iar acest lucru inseamna timp pierdut si frustrare. De asemenea, parcurgerea kilometrilor suplimentari in cautarea parcarii creste risipa de combustibil si, pe cale de consecinta, banii cheltuiti. Smart Parking este o solutie bazata pe IoT, cu senzori ce trimit date catre o aplicatie mobila, pe care conducatorii auto o pot folosi pentru a se orienta si gasi locuri de parcare disponibile.

  1. Amprenta individuala de carbon redusa

Un alt beneficiu al parcarii inteligente este ca reduce emisiile de carbon ale vehiculelor prin scaderea aglomeratiei si cresterea mobilitatii vehiculelor in cautarea parcarii. Atunci cand soferii se deplaseaza dintr-un loc intr-altul pentru parcare, acest lucru creste amprenta individuala de mediu. Timpul de cautare crescut creste emisiile de carbon, insa cu ajutorul unei solutii de smart parking, poate fi minimizat. Combustibilii fosili produc emisii de dioxid de carbon, care au un impact negativ asupra mediului. Asadar, atunci cand sunt integrate solutii inteligente de parcare in zonele urbane, amprenta individuala de mediu, in special eliberarea de dioxid de carbon, este in cele din urma redusa.

  1. Reducerea stresului de parcare

Multi evita sa mearga in zonele aglomerate ale orasului, deoarece nu vor sa isi bata capul cu gasirea unui spatiu de parcare, ceea ce creeaza stres si anxietate. Este descurajator sa stii ca vei petrece atat de mult timp in cautarea unei parcari, pentru ca apoi sa ajungi sa-ti parchezi masina intr-un loc departe de destinatie. In plus, este frustrant sa conduci in cerc pe aceeasi strada si sa nu gasesti un loc pentru a parca masina. Aici intervin solutiile de smart parking, care au rolul de a elimina stresul din experienta de parcare. Aplicatiile mobile de smart parking ii informeaza pe utilizator despre spatiile disponibile din zona in care se deplaseaza. Iar acest lucru reduce imprevizibilitatea si stresul.

  1. Reducerea traficului de cautare pe strazile adiacente

In tarile reglementate din Vest, cercetarile au aratat ca circa 30% din traficul din mediile urbane este creat de cautarea unui loc de parcare. Solutiile smart parking permit municipalitatilor sa gestioneze si sa reduca acest trafic de cautare pe strazi. Mai mult, aceasta tehnologie ofera si siguranta parcarii, insa contributia majora la decongestionarea traficului este data de faptul ca face experienta de parcare mai rapida, mai convenabila si fara probleme.

Un intreg ecosistem, gata sa lucreze pentru dvs.

Smart parking-ul defineste un ecosystem ce integreaza senzori, dispozitive de monitorizare, echipamente de plata, sisteme automate, aplicatii software, infrastructura IT&comunicatii. Interconectate, toate furnizeaza real time informatii relevante de la parcarile on-street si off-street, precum si informatii despre mijloacele de transport alternative.

Compania noastra – prin tehnologiile inovatoare pe care le promoveaza si sistemele inteligente provenite de la unii dintre cei mai importanti producatori mondiali din industrie – furnizeaza oraselor/comunitatilor din Romania si operatorilor de parcari solutii pentru amenajarea, dotarea si administrarea parcarilor.

Ecosistemul fast🅿️ark de smart parking permite integrarea tuturor dispozitivelor, echipamentelor, sistemelor si aplicatiilor software destinate parcarilor, indiferent de marca sau de tipul acestora.

Dimensiunea sau componentele lui variaza de la parcare la parcare, de la operator la operator sau de la municipalitate la municipalitate.

De asemenea, ecosistemul nostru este complet flexibil, modular, poate fi creat de la zero cu echipamente si aplicatii software noi sau dezvoltat in diferite etape, cu preluarea si integrarea unor sisteme deja existente.

Complete services, Turnkey projects

Our team provides advisoryfeasibility studies, traffic studies and support in establishing adequate parking solutions in order to address the mobility needs specific to each institution or company. At the same time, it ensures the designinstallation and maintenance of on-street parking.

Reference works

Throughout time, our company has implemented numerous projects for the fitting of off-street parking, in various activity fields, among which we can mention: [Municipalities] Bulevardul Decebal Bucharest, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8,Primaverii 20 , Focsani, [Hotels] Hotel Continental Arad, [Office buildings] Expo Business Park Bucharest, Floreasca Park Bucharest, Grand Offices Floreasca Bucharest, Multigalaxy I Bucharest, [Medical laboratory] Synevo, [Industry] Grupo Antolin Sibiu.

On the same topic
Equipments

Parking sensors
Echipamente de plata
Sisteme automate
Dispozitive de monitorizare
Software applications
Infrastructura IT&Communication

Where we use them

Off-Street Parking
On-street Parking

On the same topic

Last news

Doriti mai multe informatii despre ecosistemul fast🅿️ark?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme automate pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English