Sisteme de Ghidare in Parcare pentru Aeroporturi

Una dintre cele mai frecvente nemultumiri ale calatorilor, vizavi de experienta de parcare in aeroporturi, este legata de timpul pierdut cu gasirea unui loc in parcarile terminalelor de zbor. Avand in vedere masurile de securitate sporite din aceste noduri de transport, deplasarea cu masina la aeroport este adesea un stres pentru calatorul obisnuit.

Dar ce se poate face? Printre cele mai eficiente masuri pe care aeroporturile le pot lua pentru parcarile din dreptul terminalelor de calatori este implementarea unui sistem all-in-one de ghidare pentru parcare, care sa asigure un acces rapid catre cel mai apropiat spatiu de parcare disponibil.

Un sistem de ghidare in parcare ...
Face parcarea la aeroport o experienta pozitiva

Calatorii sunt adesea stesati cand vine vorba de parcarea in aeroporturi, in special cand e vorba de aeroporturi mari. Orientarea eficienta este unul dintre factorii principali in modul in care pasagerii isi evalueaza experienta generala in parcarile aeroporturilor.

Folosind sisteme de ghidare, aeroporturile pot plasa strategic echipamente de semnalizare electronica in puncte-cheie, ajutand calatorii sa inteleaga unde pot gasi cel mai apropiat loc de parcare de terminalul lor.

Astfel, acestia vor fi multumiti, iar parcarea va fi mai profitabila, deoarece va optimiza gradul de ocupare, umpland acele locuri de parcare greu de gasit in mod aleatoriu.

Dotarea parcarii cu sistem de senzori ce indica daca un loc este liber sau nu – sistem care sa functioneze chiar impreuna cu o aplicatie mobila si cu semne cu mesaje variabile – poate ghida soferii catre cele mai bune optiuni de parcare dinainte de intrarea in zona aeroportului.

Imbunatateste siguranta in parcare si reduce emisiile

Atunci cand nu gasesc un loc liber, soferii/calatorii devin adesea frustrati, iar daca mai sunt si in intarziere, tind sa conduca mai agresiv in parcari.

Prin semnalizare și indicatori de spatiu instalati in puncte-cheie de decizie pentru soferi, echipamentele semnaleaza disponibilitatea locurilor de parcare. De asemenea, ajuta la controlul fluxului de trafic si a vitezei de deplasare.

Confruntandu-se cu un flux mare de calatori care se deplaseaza spre sau dinspre masinile personale, sistemul poate fluidiza atat traficul de vehicule, cat si pe cel pietonal, reducand riscul de accidente.

De asemenea, parcarea mai rapida si mai sigura inseamna si emisii mai mici de carbon. In cazul nostru, intre 33-50%, deoarece timpul de parcare este redus, in medie, de 2-3 ori.

Consolideaza loialitatea clientilor

In ultimul timp, un subiect fierbinte este cum se poate compensa activitatea companiilor de ride-sharing, ce constituie o alternativa la transportul traditional de persoane.

Pe masura ce acest mod de transport a devenit tot mai popular, numerosi calatori opteaza pentru aceasta alternativa. De ce? Pentru ca aleg sa evite bataia de cap cu parcarea vehiculelor la aeroport.

Pentru recastigarea acestor clienti, sistemul de ghidare in parcare propune o experienta de utilizare rapida si fara probleme, care le va oferi increderea de a apela din nou la parcarea din cadrul aeroportului.

Permite un control eficient al parcarii

Aeroporturile detin unele dintre cele mai mari parcari din randul diferitelor sectoare de piata, deservind grupuri diferite de utilizatori, cum ar fi: pe termen scurt, pe termen lung, pentru persoane cu dizabilitati, pentru vehicule electrice (EV), pentru angajați etc.

Cu aceste sisteme, aveti control complet asupra locurilor de parcare in functie de tipurile de utilizatori. Acestia pot fi informati cu usurinta prin semnalizare electronica sau indicatori de spatiu, cu LED-uri de diferite culori (de exemplu: portocaliu pentru parcare pe termen scurt, verde pentru parcare pe termen lung, albastru pentru persoanele cu dizabilitati, alb pentru vehicule electrice).

Adauga un plus de securitate

In mod obisnuit, camerele CCTV sunt amplasate in capetele culoarului de rulare sau in zonele cu trafic ridicat. Senzorii acestor camere video multifunctionale permit capacitati suplimentare de monitorizare si supraveghere pentru a limita infractiunile, putand capta activitatile suspecte.

Permite functii dinamice de taxare

Avand capacitatea de a ajusta rapid tarifele de parcare sau de a oferi tarife de nivel superior pentru locurile de parcare foarte cautate, aeroportul (ca operator al parcarii) isi poate creste veniturile.

Software-ul sistemului de parcare permite echipei de management al parcarii sa colecteze date critice, precum: ce locuri de parcare sunt la mare cautare, in ce zi si in ce intervale orare. Iar pe baza acestor date, operatorul parcarii poate atribui acestor spatii diferite tarife orare de parcare.

Ofera analize utile

Un sistem de ghidare pentru parcare imbunatateste in primul rand experienta clientilor, insa ofera si o multitudine de date analitice pentru cresterea eficientei operationale.

Avand ca punct de pornire fiabilitatea, sistemul de ghidare pentru parcare este echipat cu o suita de echipamente software ce colecteaza date cu valoare practica si livreaza rapoarte personalizate.

Fiind accesibile in timp real, managementul parcarilor poate evalua cererea reala de locuri de parcare prin evaluarea rapoartelor de ocupare, a duratei medii de sedere si a cifrei de afaceri totale. În plus, tot istoricul de date este colectat si usor accesibil, pentru ca managementul sa ia decizii informate.

Asigura controlul parcarii

Sistemul poate servi si ca instrument de enforcement. Pe baza unui senzor ce monitorizeaza fiecare loc, managementul parcarii poate sti durata de parcare alocata vehiculelor parcate pe fiecare loc. Personalul parcarii va primi o alerta automata atunci cand politica orara de parcare a unui vehicul este depasita.

Sistemul de recunoastere a numarului de inmatriculare (LPR sau ANPR) monitorizeaza fiecare vehicul parcat si actioneaza pe baza politicii de parcare. Iar prin functia „black list / white list”, locurile de parcare rezervate sunt protejate, pentru ca soferii cu abateri disciplinare sa nu parcheze in zonele clientilor.

Maximizeaza utilizarea parcarii

In trecut, o parcare era perceputa ca fiind plina atunci cand atingea un grad de ocupare de 80%. Folosind sisteme de ghidare, puteti fi aproape sigur ca fiecare loc de parcare va fi ocupat.

Cu o precizie de 99%, sistemul nu numai ca asigura un grad maxim de ocupare, dar inseamna si clienti mai multumiti de rapiditatea si usurinta cu care au gasit un loc liber de parcare.

Complete services, Turnkey projects

Our team provides advisoryfeasibility studies, traffic studies and support in establishing adequate parking solutions in order to address the mobility needs specific to each institution or company. At the same time, it ensures the designinstallation and maintenance of on-street parking.

Reference works

Throughout time, our company has implemented numerous projects for the fitting of off-street parking, in various activity fields, among which we can mention: [Municipalities] Bulevardul Decebal Bucharest, Cluj-Napoca Parking Mogosoaia 9Primaverii 8,Primaverii 20 , Focsani, [Hotels] Hotel Continental Arad, [Office buildings] Expo Business Park Bucharest, Floreasca Park Bucharest, Grand Offices Floreasca Bucharest, Multigalaxy I Bucharest, [Medical laboratory] Synevo, [Industry] Grupo Antolin Sibiu.

On the same topic
Equipments
Where we use them

Aeroporturi si noduri de trasport

On the same topic

Last news

Doriti mai multe informatii despre sistemele de ghidare in parcare?

Specialistii fast🅿️ark in sisteme automate pentru parcare va stau la dispozitie

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English