The city of Iasi chooses an on-street parking system

Informatii despre proiect

In luna decembrie a anului 2020, compania noastra a livrat si a pus in functiune un sistem integrat de detectare a starii locurilor de parcare in muncipiul Iasi. Acesta include, 960 de senzori SENSIT IR  Flush Mount, 58 repertoare omnidirectionale SENSIT Relay Node 2G EU, 16  SENSIT Gateway EU, sistem de administrare SENSIT SIS Cloud, aplicatia mobila pentru afisarea locurilor de parcare si plata parcarii UPPARK Parking App.

Echipamentele folosite  in acest proiect au fost furnizate de partenerii nostrii de top din domeniu: Nedap and UPPARK Parking App.

Provocare vs. Solutie

fast🅿️ark a fost ales furnizor pentru dotarea a 16 parcari din municipiul Iasi, datorita experientei dobandite in proiectele anterioare de smart parking, dar si datorita echipei de specialisti care o defineste. Scopul principal al proiectului este de a implementa un sistem integrat de parcare pentru fluidizarea traficului urban si pentru imbunatatirea calitatii vietii cetatenilor din Municipiul Iasi.

Proiectul consta in instalarea unui sistem integrat de detectare a starii locurilor de parcare si de transmitere a acestor informatii catre sistemul software Sensit Interface Software si UPPARK Parking App.

Nedap  este lider de piata in cadrul sistemelor de identificare long-range, detectia wireless a autovehiculelor si control accesul in orase.

Tehnologia proprietara SENSIT, consta in realizarea unei retele de senzori de parcare ce detecteaza in timp real starea locului de parcare (ocupat/liber) si durata stationarii.

Senzorul SENSIT IR Flush Mount este un senzor inteligent de parcare ce ofera o dubla tehnologie de detective: magnetic si infrarosu, prin care furnizeaza informatii in timp real cu privier la starea locului de parcare (ocupat/liber). Ca parte a platformei SENSIT, SENSIT IR Flush Mount optimizează utilizarea parcării, reduce emisiile și garantează o rentabilitate rapidă a investiției.

Technical specifications:

 • Tehnologie IOT;
 • Detectie magnetic si infrarosu;
 • Rezistenta ridicata impotriva plugurilor de zapada si presiunii vehiculelor grele;
 • Durata de viata a bateriei: 5-10 ani;
 • Dimensiuni: 78 mm x 72 mm;
 • Frecventa de functionare: 868 MHz;
 • Temperatura de functionare: -40 … +85°C;

Sensit Interface Software colectează, filtrează și evaluează toate datele generate de senzorii de parcare. Acest software cloud oferă o imagine de ansamblu ușor de utilizat a întregului sistem . Odată ce senzorii de parcare SENSIT, Gateway-urile și repertoarele sunt instalate și calibrate, aceste componente vor putea fi vizualizate in platforma software.

SENSIT Relay Node 2G este un repertor robust care permite transmiterea rapida a notificarilor primite de la senzorii de parcare catre colectorul de date Gateway SENSIT.

Technical specifications:

 • Dimensiuni: 200 x 170 x 204 mm
 • Temperatura de functionare: -40 … +85°C;
 • Durata de viata a bateriei: 5-10 ani;

UPPARK Parking App este aplicatia mobila pentru identificare locurilor libere din parcarile stradale fie ele municipale sau private si care permite achitarea taxei de parcare prin intermediul cardului bancar, sau acolo unde se aplica, si prin intermediul SMS.

Aplicatia a fost creata prin cercetarea diferitelor tehnologii, aplicabilitatea acestora pe piata romaneasca, dezvoltarea continua de integrari cu diferite sisteme si aplicatii. Prin intermediul integrarii senzorilor Nedap SENSIT cu aplicatia mobila UPPARK Parking, experienta parcarii pentru cetatenii orasului Iasi va fi mult mai placuta.  Afișând ocuparea în timp real prin intermediul aplicației mobile UPPARK Parking App, șoferii pot găsi cu ușurință locuri de parcare libere și pot fi ghidati către cele mai apropiate locuri de parcare disponibil.

Beneficiile aplicatiei mobile:

 • Inregistrare sigura, datele sunt protejate de cele mai noi tehnologii in materie de plati;
 • Parcare corecta, in functie de pozitia ta, gasesti usor un loc de parcare permis;
 • Tarifare exacta, stii dinainte toate tarifele si comisioanele de plata;
 • Platesti din mers, comod cu telefonul in timp ce te afli in drum spre locul unde vrei sa ajungi;
 • Primesti notificari, esti anuntat inainte de a expira timpul de parcare;
 • Prelungesti de la distanta, poti extinde durata de parcare de cate ori vrei, de oriunde te afli.
Flexibila si scalabila
Ca metoda de plata, aplicatia mobila UPPARK Parking App accepta mai multe modalitati de plata, prin card bancar, SMS sau online la adresa https://payment.uppark.io/payment.
Usor de intretinut
Monitorizarea echipamentelor se face din dispeceratul nostru, 24/7/365. Majoritatea problemelor care apar se rezolva din back-office, aceasta constand in remedierea problemelor fara a mai fi nevoie de oameni pe teren. Datorita arhitecturii modulare si mentenatei fara suruburi, majoritatea pieselor se schimba pe teren, iar repunerea in functiune se realieaza rapid. Astfel, perioadele de utilizare fiind reduse la maxim.

Serviciile oferite in acest proiect de fastPark au fost:

01
Furnizarea echipamentelor in termenul solicitat;
02
Oferirea de suport tehnic;
03
Instalarea si punerea in functiune a sistemului de parcare on-street;
04
Mentenanta si Suport tehnic.
Datele proiectului

Client   Primaria Municipiului Iasi

Domeniu   Municipalities

An   2020

Solutie   Sistem integrat de parcare on-street

Equipments
Services

Supply

Installation

Maintenance and Technical Support

On the same topic

Rezultate

Colectarea eficienta a taxelor de parcare prin introducerea unor noi modalitati de plata;
Optimizarea capacitatii de parcare existent;
Acces sigur in parcare;
Imbunatatirea experientei conducatorilor auto;
Decongestionarea traficului din oras;
Reducerea nivelului de poluare.

Doresti sa implementezi un proiect de smart parking similar in orasul tau?

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

English